10.32 yüzdelik dilimle nasıl yerleşme yapmalıyım?

NormalVatandas

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar, LGS'de 10.32 dilime girdim. Burada 2022'de 8.39 ile kapatmış ilk tercihleri. Normalde istediğim lise biri 6.24 diğeri 6.39 ile alıyordu. İçimden bir ses:

1- 8.39
2- 6.39
3- 6.24 diyordu.

Diğeri
1- 8.39 olan lise.

Sınavsıza sadece bir lise yazacağım. 98OBP var rahat gireceğimi düşünüyorum ilçemde. 3. Tercihe kadar deneyeceğim. Gelir mi? Sadece 1 Sınavlı 1 Sınavsız yazmak yeterli midir?

Merhaba, LGS'de 10.32 dilime girdim. Burada 2022'de 8.39 ile kapatmış ilk tercihleri. Normalde istediğim lise biri 6.24 diğeri 6.39 ile alıyordu. İçimden bir ses:

1- 8.39
2- 6.39
3- 6.24 diyordu.

Diğeri.
1- 8.39 olan lise.

Sınavsıza sadece bir lise yazacağım. 98OBP var rahat gireceğimi düşünüyorum ilçemde. 3. tercihe kadar deneyeceğim. Gelir mi? Sadece 1 sınavlı 1 sınavsız yazmak yeterli midir?

Hocam gelmeme ihtimalinde adrese göre gidiyorsunuz diye biliyorum. Yüzdelik dilimi sıralayın hocam 6.24,6.39,8.39 diye. Zaten gitmekte istiyormuşsunuz.

Sınavlı ve sınavsızlar ayrı tercih ediliyor diye biliyorum. Sınavlılardan gitme ihtimaliniz en yüksek olanı yazın.

Sınavsız için de tercih yapılıyor dediler ama adres sistemi de var tam anlayamadım yani.

Hocam gelmeme ihtimalinde adrese göre gidiyorsunuz diye biliyorum. Yüzdelik dilimi sıralayın hocam 6.24,6.39,8.39 diye. Zaten gitmekte istiyormuşsunuz.
İlk hedefim sınavlıya gitmek, ablam bana ölü tercih yapma direkt 8.39 yaz dedi. Oraya gidersem inşallah zor ama 10. sınıfta ortalama ile nakil aldırmayı deneyeceğim. 8.39 ile alan okulda gönlüm var.

Sınavlı ve sınavsızlar ayrı tercih ediliyor diye biliyorum. Sınavlılardan gitme ihtimaliniz en yüksek olanı yazın.
Ayrı ayrı galiba. O zaman sadece 8.39 yaz diyorsunuz.

İlk hedefim sınavlıya gitmek, ablam bana ölü tercih yapma direkt 8.39 yaz dedi. Oraya gidersem inşallah zor ama 10. sınıfta ortalama ile nakil aldırmayı deneyeceğim. 8.39 ile alan okulda gönlüm var.

Ayrı ayrı galiba. O zaman sadece 8.39 yaz diyorsunuz.

Hocam hangi okulda gönlünüz var ise onu ilk sıraya yazın ama bence yüzdelik diliminizden yüksek yerler de yazın bir ihtimal gelir.

Tabii son karar sizin.

Hocam hangi okulda gönlünüz var ise onu ilk sıraya yazın ama bence yüzdelik diliminizden yüksek yerler de yazın bir ihtimal gelir.

Tabii son karar sizin.
Hocam ben İstanbul Tuzla'da yaşıyorum. Burada 4,71 ve 6,24 ile alan var. 6,24 olanı çok istiyordum, eğitimi daha kaliteli. Yazabileceğim Sultanbeyli falan var oralara gidemem.

Kararımı verdim.

1- 8.39
2- 6,24
3- 6.39 yazacağım.

Sınavsıza 1 tane 93OBP ile alan yazacağım. Teşekkürler.

Hocam açıkta kalma ihtimaliniz olmasın. Ne olursa olsun sizin yüzdeliğinizden daha yüksek okulları yazabilirsiniz. Şahsen ben yüzdeliğimden düşük yani ablanızın dediği gibi ölü tercihleri yazmayacağım. Zaten ilimdeki iyi olan okul tutsun bana yeterli o. İlimde 3.6 ve 9 ile alan iyi denilebilecek liseler var fakat 9 olana kalmamak için 3.6 dan sonra il dışı 3.8 ile alan bir yer tercih edeceğim galiba. Bu aradaki farka bakılırsa il dışı okumaya değecektir. Ve tercihlerde acele etmeyin. Daha zamanınız bolca var. Aklımdaki sorular çözüme ulaştığında 4-5 güne falan yapacağım.

Hocam sanırım daha nakil kısmı var bu işin öyle hatırlıyorum.Açıkta kalmamak için kesin gidebileceğiniz bir okul da yazın.Daha sonra boş kontenjanı çok iyi takip edip sürekli dilekçe verirseniz belki istediğiniz yerlerde tutar.

Hocam açıkta kalma ihtimaliniz olmasın. Ne olursa olsun sizin yüzdeliğinizden daha yüksek okulları yazabilirsiniz. Şahsen ben yüzdeliğimden düşük yani ablanızın dediği gibi ölü tercihleri yazmayacağım. Zaten ilimdeki iyi olan okul tutsun bana yeterli o. İlimde 3.6 ve 9 ile alan iyi denilebilecek liseler var fakat 9 olana kalmamak için 3.6 dan sonra il dışı 3.8 ile alan bir yer tercih edeceğim galiba. Bu aradaki farka bakılırsa il dışı okumaya değecektir. Ve tercihlerde acele etmeyin. Daha zamanınız bolca var. Aklımdaki sorular çözüme ulaştığında 4-5 güne falan yapacağım.
Şimdi düşündüm, mantıklı geldi. Bir kaç gün daha bekleyeceğim.
Hocam sanırım daha nakil kısmı var bu işin öyle hatırlıyorum.Açıkta kalmamak için kesin gidebileceğiniz bir okul da yazın.Daha sonra boş kontenjanı çok iyi takip edip sürekli dilekçe verirseniz belki istediğiniz yerlerde tutar.
Böyle yapacağım. Sağ olasınız hocalarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı