10.500 TL Bilgisayar Toplama

Proportionsz

Hectopat
Katılım
4 Mayıs 2020
Mesajlar
751
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar arkadaşlar,
Şu anda halihazırda laptop kullanıyorum markası Dell. A, W, D tuşları çıkıyor. Gaming ürün olmasına rağmen çok kötü bir laptop tavsiye etmiyorum.
Benim bu laptoptan yakındığım taraf, oyun sırasında yükte çalıştığında inanılmaz şekilde fan sesi çıkıyor, adeta uçak kaldırıyor gibi düşünün.

Bilgisayar toplamaya karar verdim, şöyle düşünüyorum, yeni toplayacağım bilgisayarda birkaç tane talep ettiğim özellik olur mu size sormak istiyorum.

1- Çok sessiz çalışmasını istiyorum, çünkü bahsettiğim gibi fan sessinden tam anlamıyla bıktım.
2- Çok büyük kasa olmasın mid veya mini Tower olarak temperli seçim yapmak istiyorum, bunun ses veya komponentlere etkisi olur mu?
3-Anakart çeşitleri markaları çok geniş. Önceden ASUS kullandım, desteğini çok çabuk bitirdi. O yüzden ASUS harici siz hangi markayı tavsiye edersiniz? Yazılım desteği sürekli olsun istiyorum, MSI, Gigabyte arasında kaldım,
4-RAM gecikme değerlerinde 16, 18 arasında çok fazla fark var mı bunu hissettirir mi?
5-PSU tercih ederken mutlaka tanıdık markalı mı olması gerekiyor?
6-Ekran kartlarında RTX mi RX serisi mi tercih etmeliyim? Anakart ile aynı marka olması gerekiyor mu? Farklı marka tercihi soruna yol acar mı?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1) Sessiz bir kasa toplamak mümkün. Örneğin imzamdaki sistem gayet sessiz çalışıyor.
2) Kasanın büyük olması hava akışında etkili rol oynar. Ne kadar büyükse (Sadece büyük olması değil, tasarımı da büyük önem arz ediyor) o kadar soğuk çalışır ve sese birebir etkisi vardır.
3) ''Asus desteğini bitirdi'' görüşünüzü destekleyemem lakin ben MSI markasını öneriyorum. Bence fiyat-performans bakımından diğerlerinden daha önde ve BIOS olarak bana en kolay görünen MSI anakartlarıdır.
4) Profesyonel işler yapmadığınız sürece o farkı hissetmezsiniz, göremezsiniz. Zaten CL16 olanın MHz değeri CL18 olana göre daha düşük oluyor. Yani bu kişiden kişiye değişen tercihtir. Ryzen sistemlerde MHz değeri daha önemli mesela.
5) Tanıdık markadan ziyade kaliteli modeller; malzeme kalitesi ve aktif korumaları önemlidir. Ben hiçbir zaman PSU' dan kısıp işlemci, ekran kartı veya anakartı biraz daha iyi alayım demedim, tavsiye de etmem. Tüm sistemi alacağınız PSU' ya emanet ediyorsunuz, bunu dikkate alın.
6) Öncelikle anakart ile aynı marka olması gerekmiyor. Anakart ve ekran kartının farklı markalar olması hiçbir sorun yaratmayacaktır. RX serisinde bir ara driver sorunları vardı. Bu sorunlar devam ediyor mu billmiyorum. RTX serisi ''Ray Tracing'' teknolojisine sahip lakin fiyatları RX serisine göre daha pahalı. Bana göre Radeon Image Sharpening (AMD), DLSS (NVIDIA)' e göre daha iyi çalışıyor. Performansları birbirine yakın iken daha fazla para verip RTX serisi bir ekran kartı alınır mı sorusunun cevabı kişiden kişiye değişir. Aradaki fiyat farkına değmese bile maddi durumum el veriyor ise RTX alırdım. Sebebi ise Ray Ray Tracing teknolojisinden yararlanmaktır.
 
Hocam Ekran kartlarında aynı ürün mesela RT 2060 bütün markalardan var. Neden? Hangisi daha iyi nereden anlayacağız?
 
Önerim:

RX 5700 XT ile farklı bir alternatif yapılabilir.
 
Hocam Ekran kartlarında aynı ürün mesela RT 2060 bütün markalardan var. Neden? Hangisi daha iyi nereden anlayacağız?
O da bir bakımdan bütçe meselesidir. Ben tasarıma çok önem vermediğim için; benim açımdan sıcaklık değerleri kabul edilebilir, fabrika hatası olmayan ve daha uygun fiyatlı olması tercih sebebidir. Zotac, Inno3D gibi markaların ucuz olan modellerini alabilirsiniz. Şu an hangi modeller daha ucuz bilmiyorum. Kasayı toplayacağınız zaman beni etiketlerseniz o konuda da yardımcı olmaya çalışırım ve bütçenize uygun bir sistem önerebilirim.
 

Geri
Yukarı