10 AYT ve TYT matematik neti için geometri şart mı?

yigitmutlu1217

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel Core i5 12400F
MOTHERBOARD: GIGABYTE H610M-K
RAM: GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Black
GPU: GIGABYTE NVIDIA GeForce RTX 4060 Windforce OC
CASE: BitFenix FLOW 600W 80+ WHITE CASE
STORAGE: Kingston NV2 Gen4x4 NVMe M.2 SSD
Esenlikler. Benim istediğim sıralama için hem TYT hem AYT'de 10 net yapmam gerekiyor. Matematiği temel olan bir öğrenciyim.
Fakat arkadaşlar AYT mat müfredatı hakkında gram bilgi sahibi değilim. 10 neti geometri eleyerek yapabilir miyim onu da bilmiyorum kafam allak bullak oldu. İnternette birisi Limit'in içinde geometri var, üçgenler olmadan yapamazsın, analitik geometri için(3-4 soru) üçgenler vs şart diyor.

Sorum basit; iki derste de 10 net için oturup geometri çalışmam şart mı, konu elemek istemiyorum nereden net toplasak kârdır ama bu işin sonunda bir de geometriyi hiç yapamamak var. Analitik geometrden net toplarım çalışayım diyorum geometrinin hepsine mesela ama ona vereceğim ağırlığı ilk 10 konuya versem AYT'de 10 net zaten kesin yaparım öyle diye düsünüyorum. Özellikle AYT matematik konularından ama içinde geometri olmayan hangi konulara bakmam gerekiyor? Hedefimi küçümsemeden sadece soruya cevap verirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
TYT Matematik için konuşayım. Hedefiniz sadece 10 net yapmak ise ilk 12 konu ve problemlere göz atmanız, 10 neti fazlasıyla geçirir. Geometriyle vakit kaybetmenize gerek kalmaz, AYT için bir fikrim yok da ilk 12 konuyu bilmeden de AYT Matematiği pek yapabilmeniz mümkün değil. İlk 12 konu şart kısacası.

Esenlikler. Benim istediğim sıralama için hem TYT hem AYT'de 10 net yapmam gerekiyor. Matematiği temel olan bir öğrenciyim.
Fakat arkadaşlar AYT mat müfredatı hakkında gram bilgi sahibi değilim. 10 neti geometri eleyerek yapabilir miyim onu da bilmiyorum kafam allak bullak oldu. İnternette birisi Limit'in içinde geometri var, üçgenler olmadan yapamazsın, analitik geometri için(3-4 soru) üçgenler vs şart diyor.

Sorum basit; iki derste de 10 net için oturup geometri çalışmam şart mı, konu elemek istemiyorum nereden net toplasak kârdır ama bu işin sonunda bir de geometriyi hiç yapamamak var. Analitik geometrden net toplarım çalışayım diyorum geometrinin hepsine mesela ama ona vereceğim ağırlığı ilk 10 konuya versem AYT'de 10 net zaten kesin yaparım öyle diye düsünüyorum. Özellikle AYT matematik konularından ama içinde geometri olmayan hangi konulara bakmam gerekiyor? Hedefimi küçümsemeden sadece soruya cevap verirseniz çok sevinirim.

Her iki taraf için 10 kolay diyebiliriz. Temeliniz varmış TYT için 10 netiniz hazır garanti isterseniz problemlere bakın derim ilk 12 konunun karması. 7 ay var AYT için 10 net çok rahat yapılır düzgün bir çalışma ile. Aslında 7 ayda temeliniz varmış güzel bir net sayısı elde edilebilir her iki taraf için.

Gerek yok geometri bakmaya AYT de zaten 5 6 tane TYT sorusu var 3 4 tanede sen yaparsın diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı