10 bin TL 3D yazıcı önerisi

O modele bakmıştım bütçemin üstünde mini modelleri nasıldır onu bilmiyorum teşekkür ederim.
Mini modelinin farkı tablasının daha küçük olması sadece. Ben bambu A1 mini lab alalı 1 hafta oldu hocam,çok rahat bir kurulumu ve başlangıcı var. 15 20 dakika içinde ilk modeli basmaya hazır hale geliyor. Kullanırken porimanin yapıştırıcı spreyini kullanmaya çalışıyorum daha iyi sonuçlar alıyorum o şekilde de. Benim bildiğim dezavantajı tablasının küçük olması (18×18×18cm) ve de yedek parçalarının kolay bulunmaması.
Bu arada ses olarak gayet iyi. Yan odaya ses gitmiyor bile. Varolan sesi de rahatsız edici değil benim kanaatimce.

Mini modelinin farkı tablasının daha küçük olması sadece. Ben bambu A1 mini lab alalı 1 hafta oldu hocam, çok rahat bir kurulumu ve başlangıcı var. 15 20 dakika içinde ilk modeli basmaya hazır hale geliyor. Kullanırken porimanin yapıştırıcı spreyini kullanmaya çalışıyorum daha iyi sonuçlar alıyorum o şekilde de. Benim bildiğim dezavantajı tablasının küçük olması (18×18×18cm) ve de yedek parçalarının kolay bulunmaması.
Bu arada ses olarak gayet iyi. Yan odaya ses gitmiyor bile. Var olan sesi de rahatsız edici değil benim kanaatimce.

Evet evet mini A1 biliyorum 18x18x18 mevzusunu biraz düşünüyorum yoksa kaliteli bir yazıcı teşekkür ederim yorumun için.

Printerlar reklam hızlarında belirtilen max değerde basmıyor, Elegoo'ya özel bir durum değil, hepsi aynı aldatmacayı yapıyor. Sitelerinde tipik baskı hızı diye belirtilen değeri baz alman daha iyi olur.
Elegoo'nun Cura profilindeki hız sanırım 250 idi.

Fan kalitesi maliyete yansır, o şekilde fiyatları düşük tutuyorlar. Hızlı makinelerin fanları baskı hızına yetişebilir seviyede olmalı, kalite düşük olunca haliyle böğürüyorlar.

Kafanı yoruyorsa alternatifleri değerlendir, FDM'de baskı kalitesinde aşırı fark olmaz.

Printerlar reklam hızlarında belirtilen Max değerde basmıyor, ELEGOO'ya özel bir durum değil, hepsi aynı aldatmacayı yapıyor. Sitelerinde tipik baskı hızı diye belirtilen değeri baz alman daha iyi olur.
ELEGOO'nun cura profilindeki hız sanırım 250 idi.

Fan kalitesi maliyete yansır, o şekilde fiyatları düşük tutuyorlar. Hızlı makinelerin fanları baskı hızına yetişebilir seviyede olmalı, kalite düşük olunca haliyle böğürüyorlar.

Kafanı yoruyorsa alternatifleri değerlendir, FDM'de baskı kalitesinde aşırı fark olmaz.

Alternatif olarak aklımda V3 SE ve A1 mimi var aslında ke de oldukça iyi gibi ama biraz daha pahalı teşekkür ederim.

@Siyah Martı yine geldimm, şimdi mesela bambu lab A1 mininin boyutları 18x18x18 ben tam bu boyutlarda bir şey basabilir miyim yoksa sağlıklı olması için 18'in altını mı basıyor bunu 3D yazıcılar olarak genel soruyorum bilgin var mıdır?

Son düzenleme:
Xy düzleminde sorun olmaz, Z'de bazı makinelerde filament üstteki yatay iskelet profili ile baskı kafası arasında biraz sıkıştığı için Z'yi daha düşük tutmak gerekebiliyor ama Mini'de o tip bir durum yok çünkü o parça yok.

Üstad aon olarak A1 mini almaya karar verdim gibi son olarak fikrini almak isterim. (bugün yarın almayı planlıyorum son bir kez sorayım dedim )

Evet bence de öyle ama bilen birileri destek olsa iyi olur daha önce kullanmış olan ya da 3D de bilgisi oldukça iyi olanlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı