10 bin TL anakart, RAM ve sıvı soğutma önerisi

gylnsgv

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bütçe fazla ayıramam aklımda 10 bin TL var. Anakart ve sıvı soğutma almayı düşünüyorum AM4 anakart olmalı.
önerilerinizi bekliyorum ^^

İşlemcim: 7 5700X.
Şu anki anakart: ASUS B450 mk.

Mevcut anakartın yeterli aslında AM4 için çok masrafa girmene gerek yok. Ek olarak işlemci için sıvı soğutucuda masraf, hatta komple masraf. Bence direk AM5 e geç eldekileride satıp.

Mevcut anakartın yeterli aslında AM4 için çok masrafa girmene gerek yok. Ek olarak işlemci için sıvı soğutucuda masraf, hatta komple masraf. Bence direk AM5'e geç eldekileride satıp.

Malaesef ki işlemciyi yeni aldım bu kadar masraf olacağıni bilseydim AM5 geçiş yapardım 5 3600 idi fanı çıkarırken üşendim diye işlemci yamuldu neyse yenisini alalım diye 7 5700X aldım. aslında fan soğutucu yeterli 75 derecenin üstünü görmüyor direksiyon seti ile anakart arasında kaldım. Ne alsam, bilemedim açıkçası biraz ikilem yaşıyorum anakart alsam baştan aşağı RAM olsun o olsun bu olsun biraz masrafa kaçıyor o yüzden direskiyon seti de alabilirim. İkilemdeyim hala.

Malaesef ki işlemciyi yeni aldım bu kadar masraf olacağıni bilseydim AM5 geçiş yapardım 5 3600 idi fanı çıkarırken üşendim diye işlemci yamuldu neyse yenisini alalım diye 7 5700X aldım. aslında fan soğutucu yeterli 75 derecenin üstünü görmüyor direksiyon seti ile anakart arasında kaldım. Ne alsam, bilemedim açıkçası biraz ikilem yaşıyorum anakart alsam baştan aşağı RAM olsun o olsun bu olsun biraz masrafa kaçıyor o yüzden direskiyon seti de alabilirim. İkilemdeyim hala.
Bence anakartın yeterli. RAM yükseltebilirsin ve uygundan da bir hava soğutucu.

4000 MHz DDR4 alsam mantıksız mı olur?
DDR5'e geçmeyi düşünür isem tüm sistemi satarım tercihen.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı