10 bin TL NVIDIA ekran kartı önerisi

Ipares

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Izmir
Selam, derdimi şöyle anlatayım. Ben zamanında bir hazır sistem aldım ve o zamanın kuruyla (dolar 7.20) sistem üzerinde oynama yapabileceğim bütçeye ve alım gücüne sahiptim.
Sonrasında tabii olanlar oldu sistem elimde kaldı vs. çok fazla hikayeli oyun vs. oynamadığımdan sıkıntı çıkmıyordu ama artık biraz daha içerik tarafına yöneldiğimden ekran kartı tarafındaki eksikliği hissetmeye başladım.

Kullandığım/Kullanacağım programlar: Çoğunlukla Premiere, nadiren After Effects, nadiren DaVinci Resolve, aşırı nadiren Blender.
Oynadığım oyunlar: Her zaman Valorant, nadiren Fall Guys vs. chill oyunlar. Nadiren GTA 5, aşırı nadiren de hikayeli oyunlar.

Güncel sistem:
Ryzen 5 3500X (stok fan) - ROG STRIX RX570 8 GB OC - ASUS B450M-Dragon - G.Skill Ripjaws V siyah 3200MHz 8x2 16 GB RAM - Toshiba P300 1TB HDD - Gigabyte 256 GB SATA SSD - Corsair Spec Delta RGB (650W)

Gelecekte de sorun çıkartmaması için encoder tarafında NVENC fazlasıyla iş gördüğünden AMD ekran kartı tercih etmeyeceğim. Olay sadece oyun olsaydı 6600XT alırdım.
Başta 1070 Ti, 1080 vs. almayı da düşündüm ancak güncellik konusunda beni minimum 3 yıl götürsün diye 3 serisi almak kesin oldu.

Ekran kartı olarak 3060 düşündüm ama sizin de görüşünüzü almak isterim.
İkinci elden 7.000TL'ye ASUS Phoenix V2 almak mı daha mantıklı yoksa sıfır şekilde farklı bir 3060 mı yani tam karar veremedim :D

Sıfır olacaksa maksimum 10.000TL bütçeye, ikinci el olacaksa 7500TL bütçeye, ikinci elden sıfır olacaksa 8.500TL bütçeye NVIDIA ekran kartı önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı