10 bin TL'ye 205/55/16 lastik önerisi

205/55/16 lastik arayışındayım. Önerebileceğiniz fiyat ve performans odaklı lastik var mı?
Bütçem ortalama 10.000TL.

Şiddetle Goodyear Eagle Sport 4 mevsim tavsiye edebilirim.

Yanlış bilgi
2023 üretim onu da göz önüne almak lazım.

Hocam lastiklerde üretim yılı önemsizdir. 2023 ile 2025 üretim lastik arasında hiç fark yoktur Gidip de 2015 yılında baz alınan güvenlik önemlerine sahip olan bir lastik almayacağımız için ha 2021 ha 2022 ya da 2025 hiç fark etmez. Bu yıllar lastiğin ömrünü değil yalnızca fabrikada üretildiği yılı temsil eder. Uçuk kaçık yıllarda alınmadığı sürece hepsi aynı.
Önemli olan lastiğin yıpranması yani yaptığı Km'dir. Lütfen lastik alırken üretim yılını göz önünde bulundurarak fazla para vermeyin…

Son düzenleyen: Moderatör:

Lastiğin hiç kullanılmasa bile hamurunun ömrü var. 3000'km de lastik değiştirdiğimi bilirim. 6 senelik oldukları için. Normal kullanımda fark edilmez belki ama zorlayarak kullanıyorsanız ya da tam da ihtiyaç olduğu anda, panik frende vs. hemen farkedersiniz.

Marka modele göre ömürleri değişse de- 5-6 seneden fazla kullanılmamalı lastik sertleşeceği için. 5-6 senelik bir ömür içinde üretim yılının 2025 yerine 2024 olması bile önem kazandırır. Bu süreler gelmeden km olarak zaten ömrünü tamamlıyorsanız tabi önemsizdir.

Yanlış bilgi

Hamur ömrü oksijen ile temasına bağlıdır. Üretim bandından inip paketlenen ve oksijen ile teması kesilen lastiğin hamur ömrü de korunur.
2024 ve 2025 lastik arasında fiyat farkına değecek hiçbir kaide
yoktur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…