10 bin TL'ye 205/55/16 lastik önerisi

Hamur ömrü oksijen ile temasına bağlıdır. Üretim bandından inip paketlenen ve oksijen ile teması kesilen lastiğin hamur ömrü de korunur.
2024 ve 2025 lastik arasında fiyat farkına değecek hiçbir kaide
yoktur.

Satıcının yerinde oksijen teması var. Lastikler açık şekilde duruyor. Yeni gelip mi oraya konmuş yoksa 1 senedir mi orada duruyor anlamanın imkanı yok. Paketli olanlarda zaten incecik poşetle geliyor. Kaldıki asıl etiket, badrol vs. o paketin üstünde değil direkt lastiğin üzerine yapıştırılmış şekilde. Yani hangi aşamada ne zaman paketinden çıkarılmış anlamanın yolu yok. Bayiye yeni gelen lastiklerin hiç birinde poşet görmedim mesela ben. Etiketler direkt lastiğin üzerine yapışıktı.

Satıcının yerinde oksijen teması var. Lastikler açık şekilde duruyor. Yeni gelip mi oraya konmuş yoksa 1 senedir mi orada duruyor anlamanın imkanı yok. Paketli olanlarda zaten incecik poşetle geliyor. Kaldı ki asıl etiket, badrol vs. o paketin üstünde değil direkt lastiğin üzerine yapıştırılmış şekilde. Yani hangi aşamada ne zaman paketinden çıkarılmış anlamanın yolu yok. Bayiye yeni gelen lastiklerin hiçbirinde poşet görmedim mesela ben. Etiketler direkt lastiğin üzerine yapışıktı.

Satıcınızı değiştirmenizi tavsiye ederim o zaman :)

Satıcınızı değiştirmenizi tavsiye ederim o zaman :)

Bütün lastikçilerde böyle. Google'a "continental bayi" yazıp fotolara bak misal ya da "0 lastik" Bak bakalım bir tane poşetli, paketli, ambalajlı lastik görecek misin? Hepsinde üretim bilgileri etiket şeklinde lastiğin üstündedir. Bugüne kadar onlarca lastikçiye girdim. Hepsinde böyleydi.

Kaldıki oksijen almasa bile soğuk sıcak farkı var, UV var. vs... Fabrikadan çıktığında ki paketlemenin sıcak soğuk farkından da koruduğunu iddia etmeyeceksiniz sanırım? 😀

Bu arada fabrikadan çıkan lastiklerin paketli olduğu iddianızda doğru değil ama doğru olduğunu varsayarak cevap veriyorum.

Bütün lastikçilerde böyle. Google'a "continental bayi" yazıp fotolara bak misal ya da "0 lastik" Bak bakalım bir tane poşetli, paketli, ambalajlı lastik görecek misin? Hepsinde üretim bilgileri etiket şeklinde lastiğin üstündedir. Bugüne kadar onlarca lastikçiye girdim. Hepsinde böyleydi.

Kaldı ki oksijen almasa bile soğuk sıcak farkı var, UV var. Vs... Fabrikadan çıktığında ki paketlemenin sıcak soğuk farkından da koruduğunu iddia etmeyeceksiniz sanırım? 😀

Bu arada fabrikadan çıkan lastiklerin paketli olduğu iddianızda doğru değil ama doğru olduğunu varsayarak cevap veriyorum.

Lastik yılları ile ilgili internetten araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Size 2024 ve 2025 üretim yıllı 2 lastik arasında zerre fark olmadığını söylemeye devam edeceğim.
Durum 2020 veya daha aşağısı olsa evet orada değişiklik gösterir çünkü güvenlik testleri ve koşulları farklı derim. Lakin durum 2024 ve 2025 hatta 2023 türevlerine gelince yılın ömür ile doğrudan bir ilişkisi yoktur.

Araçlarda kullanılan bazı triger kayışları da lastiklerde kullanılan kauçuk malzemeden yapılır. Siz triger kayışlı araba alırken veya bakım zamanı değiştirirken kayışın kaç yıllık olduğunu bakıp mı alıyorsunuz 😂
Yılın bu kadar önemi yok size çok basit bir argüman sunuyorum. Gidip 2017 üretimli lastik almıyorsunuz. Ha 2024 ha 2025 aralarında bir gram fark yok.

Lastik yılları ile ilgili internetten araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Size 2024 ve 2025 üretim yıllı 2 lastik arasında zerre fark olmadığını söylemeye devam edeceğim.
Durum 2020 veya daha aşağısı olsa evet orada değişiklik gösterir çünkü güvenlik testleri ve koşulları farklı derim. Lakin durum 2024 ve 2025 hatta 2023 türevlerine gelince yılın ömür ile doğrudan bir ilişkisi yoktur.

Araçlarda kullanılan bazı triger kayışları da lastiklerde kullanılan kauçuk malzemeden yapılır. Siz triger kayışlı araba alırken veya bakım zamanı değiştirirken kayışın kaç yıllık olduğunu bakıp mı alıyorsunuz 😂
Yılın bu kadar önemi yok size çok basit bir argüman sunuyorum. Gidip 2017 üretimli lastik almıyorsunuz. Ha 2024 ha 2025 aralarında bir gram fark yok.

Triger kayışı lastiklerde kullanılan kauçuk malzemeden yapılmaz. Farklı bir kauçuktur ve yüksek sıcaklığa dayanıklıdır, erimez. Dış etkenlere maruz kalan her madde, her element her şey değişim gösterir. Buna triger kayışı da dahil. Hangi malzemenin ne kadar tepki vereceği ise değişir. Lastiğin bu koşullara verdiği tepki çok olduğu için üretim tarihi önemlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı