10 bin TL'ye 240Hz monitör önerisi

E-spor müsabalarındaki monitörleri incelerseniz hepsinin 24" 1080p olduğunu göreceksiniz. FPS oyunları için standart budur çünkü. Ayrıca Shroud'un yetenekleri tartışmasız çok iyi fakat bu demek olmuyor ki bu adamın dediği her şey doğru. Yani bu adamlara göre 360Hz falan da yetersiz sürekli değişik değişik konuşuyorlar. Hele ki Tenz, olmayan teknoloji bilgisi ile boş boş yorumlar yapıyor. En basitinden Tenz, 60-70 gibi ping ile yüksek ranklara çıkmanın imkansız olduğunu söylüyor. Ama YouTube'da 120 ping ile Valorant radiant oyuncusu bile var :D. Bu e-sporcular mükemmeliyetçi ve genelde bilgisiz insanlar. Ben o yüzden pek ciddiye almıyorum bunları.
Burada olay Shroud'un her şeyi bilmesi değil açıkladığı durum. 1440p low ile 1080p low arasında dağlar kadar fark var aldığın görüntü anlamında, rakip daha net daha büyük, uzak mesafeyi daha iyi görüyorsun. Normal kullanıcı için hem bu daha iyi bir avantaj hem daha iyi bir deneyim. E-sporcular başka bir dünya, adamlar günde 12 saat aim çalışıyor zaten ihtiyaçları yok öyle bir avantaja yada onu avantaj olarak görmüyorlar, onlar için en önemli şey maks FPS, 720p oynayanda var, çünkü o seviyede farkı yaratan en önemli faktör o oluyor, rakibin kafası 1mm de olsa 3mm de olsa fark etmiyor yani adama, zaten vuruyor. FPS oyunları için standartta o değil bu arada, one tap dediğimiz FPS oyunları için standart o gibi duruyor daha fazla FPS istendiği için, yani genel kullanıcıda E-sporcu örnek alıp senin düştüğün yanılgıya düşüyor =) videoda açıklanan faktörler nedeniyle APEX, PUBG, Warzone'da 1440p daha revaçta. 24' 1080p den 27' 1440p geçtim bende, FPS oynamayı bıraktım, girsem de casual giriyorum artık. Bırakana kadarda hiç aramadım 1080p'yi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı