10 bin TL'ye başlangıç için elektrogitar önerisi

Vuuezex

Hectopat
Selamlar, ilk defa bir elektrogitar alacağım ve daha önceden hiçbir tecrübem yok. Biraz araştırdım ama kafam çok karıştı. Bütçem 10 bin. Maalesef 2. el alamıyorum, o yüzden sıfıra yönelmek zorundayım. Sabit köprü ve dinlediğim, çalmak istediğim parçalardan dolayı hh manyetikli bir gitar arıyorum. Ayrıca oturduğum yerden dolayı da amfi almam zor gibi gözüküyor. 2-3K bandına da bir ses kartı almayı planlıyorum. Ayrıca Condenser mikrofon kullanıyorum; ses kartına gitar ile aynı anda mikrofonu da takabilir miyim? Önerebileceğiniz elektrogitar ve ses kartları nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, ilk defa bir elektrogitar alacağım ve daha önceden hiçbir tecrübem yok. Biraz araştırdım ama kafam çok karıştı. Bütçem 10 bin. Maalesef 2. el alamıyorum, o yüzden sıfıra yönelmek zorundayım. Sabit köprü ve dinlediğim, çalmak istediğim parçalardan dolayı hh manyetikli bir gitar arıyorum. Ayrıca oturduğum yerden dolayı da amfi almam zor gibi gözüküyor. 2-3K bandına da bir ses kartı almayı planlıyorum. Ayrıca Condenser mikrofon kullanıyorum; ses kartına gitar ile aynı anda mikrofonu da takabilir miyim? Önerebileceğiniz elektrogitar ve ses kartları nelerdir?

Schecter SGR C-1 modeline bakabilirsiniz. Ayrıca ses kartına gitar ve mikrofon aynı anda bağlanabiliyor. Mic line ve gitar girişi için ayrı yerler mevcut. Ses kartı olarak da Behringer UMC22 söylediğiniz fiyat aralığında F/P açısından güzel bir ses kartı.

İlk defa gitar çalıyorsanız ses kartı tavsiye edilmez. Gitar çalmak ile alakası olmayan ve seviyenizin üstünde çok fazla şey ile uğraşmak zorunda kalırsınız. Ve bu aşamada sizin çalımınızı sabote ederler.
8"-10" speakerli transistörlü bir amfi ile başlayın. Bu aşamada gitarınızın H-H olması gibi şeylere takılmayın. Tonu amfi üretir, manyetik değil. Humbucker yüksek gainli tonlarda gürültünüzün az olmasını sağlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı