10 bin TL'ye HP Victus 16-E0073NT (68P42EA) Notebook için monitör önerisi

Bütçe
10.000

cekulamtina

Centipat
Daha fazla  
Monitör
Dell
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz sene HP Victus 16-E0073NT (68P42EA) notebook aldım. Laptop özelliklerini, port girişini ekteki görselde belirtiyorum, sormak istediğim iki soru var.

1. Ben bu ekranın HDMI 2.1 portundan bağlantı yapılarak 2.0 uyumlu kablo ve 2.0 girişi olan bir monitörden 2K 144Hz görüntü alındığını gördüm. Eğer HDMI 2.1 uyumlu bir kablo ve HDMI 2.1 uyumlu bir monitör alırsam, alabileceğim görüntü kalitesi ve Hz değeri en fazla kaç olur?
  2. Eğer 2.0'ın 2.1'den bir farkı yoksa ya da bir farkı olacaksa buna uygun ekran önerisinde bulunabilir misiniz?

Eğer far olacaksa aklımda olan ekranlar şunlar,

Screenshot_1.png

Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz sene HP Victus 16-E0073NT (68P42EA) notebook aldım. Laptop özelliklerini, port girişini ekteki görselde belirtiyorum, sormak istediğim iki soru var.

1. Ben bu ekranın HDMI 2.1 portundan bağlantı yapılarak 2.0 uyumlu kablo ve 2.0 girişi olan bir monitörden 2K 144Hz görüntü alındığını gördüm. Eğer HDMI 2.1 uyumlu bir kablo ve HDMI 2.1 uyumlu bir monitör alırsam, alabileceğim görüntü kalitesi ve Hz değeri en fazla kaç olur?
  2. Eğer 2.0'ın 2.1'den bir farkı yoksa ya da bir farkı olacaksa buna uygun ekran önerisinde bulunabilir misiniz?

Eğer far olacaksa aklımda olan ekranlar şunlar,

Eki Görüntüle 2128196

Hocam 3060 kartınız varken bence 2K mantıksız.

HDMI kablosu yerine Type-C'den görüntü alınması taraftarıyım. Psyhx çıkışınız ekran kartına mı yoksa işlemciye mi bağlı?

@Saint Lucia Hocam hoşgeldiniz benim de beklediğim kişi sizdiniz aslında :D

hatırlar mısınız bilmiyorum bu konuyu başka bir arkadaşla başka bir başlık altında benzerini konuşmuştunuz (Çözüldü: HP Victus 16 laptopa 2K monitör bağlanmıyor) o konunun linkini de bırakıyorum çünkü ben de aynı laptopa sahibim neredeyse.

Oradaki arkadaş oyun oynayan bir arkadaş değildi o yüzden Hz onun için önemli değildi ama benim için önemli ondan dolayı soruyorum. Oradaki arkadaş attığı fotoğrafların birinde gördüğüm kadarıyla 2k 144Hz alıyordu HDMI 2.0 girişi olan bir monitör ve HDMI 2.0 kablo ile, benim yine benzer bir kablo ve ekranla 1920x1080 240 Hz almam mümkün mü. Ekte gördüğüm kadarıyla alabileceğim belirtilmiş ama o arkadaş da çok sorun yaşayınca bi konu açıp fikir almak istedim.

Type-c o arkadaşta baya denemişti port 60Hz destekliyor sadece 4k görüntü alabilse bile 60Hz üstü alamamıştı teknik desteği aramış konuşmuş ve böyle bir bilgi aktarmıştı.

Bunlar doğrultusunda hem ekran hem kablo açısından HDMI 2.1 kullanmam bana ekstra bir şey sağlamayacaksa yani 2k monitör alıp 144Hz geçemeyeceksem ya da yine 1920x1080 monitör alıp 144Hz geçemeyeceksem buna uygun harcama yapmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• 1688022983336.png
    1688022983336.png
    271,7 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Bunlar doğrultusunda hem ekran hem kablo açısından HDMI 2.1 kullanmam bana ekstra bir şey sağlamayacaksa yani 2K monitör alıp 144Hz geçemeyeceksem ya da yine 1920x1080 monitör alıp 144Hz geçemeyeceksem buna uygun harcama yapmak istiyorum.

Hoşbulduk hocam. 🙂

HDMI 2.1'e gerek yok. 2.1 daha yüksek veri aktarımı sağlıyor ve G-Sync için işe yarıyor. Fakat sizin o derece Hz ve çözünürlüğe ihtiyacınız yok. Bu yüzden 2.0 ile çok rahat 240Hz alacaksınız.

G-Sync açmak da bir hayli zahmetli bir iştir HDMI 2.1 ile. Monitörün VRR desteği olmalı ki G-Sync açabilesin. Çoğu monitörde bulunmayabiliyor. Daha çok konsol ağırlıklı bir konudur HDMI 2.1 ile G-Sync açmak.
Monitör seçimine gelirsek baktığın iki monitör de önerim olanlar. Fakat siklet farkı var.
240Hz düşünüyorsan Dell'den daha iyi olan ViewSonic XG2431 Monitör bunu öneririm. Şu an indirimli haliyle satışta çünkü. Değerlendirilebilir.

2K monitör için kullanım alanı önemli. 3060 için EU5 oyunlarında zorluk çekeceği kesin.

Hoşbulduk hocam. 🙂

HDMI 2.1'e gerek yok. 2.1 daha yüksek veri aktarımı sağlıyor ve G-Sync için işe yarıyor. Fakat sizin o derece Hz ve çözünürlüğe ihtiyacınız yok. Bu yüzden 2.0 ile çok rahat 240Hz alacaksınız.

G-Sync açmak da bir hayli zahmetli bir iştir HDMI 2.1 ile. Monitörün VRR desteği olmalı ki G-Sync açabilesin. Çoğu monitörde bulunmayabiliyor. Daha çok konsol ağırlıklı bir konudur HDMI 2.1 ile G-Sync açmak.
Monitör seçimine gelirsek baktığın iki monitör de önerim olanlar. Fakat siklet farkı var.
240Hz düşünüyorsan Dell'den daha iyi olan ViewSonic XG2431 Monitör bunu öneririm. Şu an indirimli haliyle satışta çünkü. Değerlendirilebilir.

2K monitör için kullanım alanı önemli. 3060 için EU5 oyunlarında zorluk çekeceği kesin.
@Saint Lucia Tamamdır hocam , çoğu şeyin cevabını aldım gibi kafamda netleşti ben de direkt size sormak istiyordum ama etiketleyip rahatsız etmek ve vaktinizi almak istemedim gelmeniz çok iyi oldu. Tekrar teşekkür ediyorum, attığınız monitöre bakıcam eğer vaktiniz olursa bir iki monitör daha sorup kesin kararımı vermek isterim :D

@Saint Lucia

Bu ekranlar arasında öneriniz olan var mı hocam, panelleri farklı ve bazı farklılıklar var ne önerirsiniz.

Son düzenleme:
Bu ekranlar arasında öneriniz olan var mı hocam, panelleri farklı ve bazı farklılıklar var ne önerirsiniz?

HP'nin biri TN panel. Hiç girme o modele. Diğerleri ise 2K/240Hz. Sizin laptopa pek uygun olmaz. 40xx serisi bir GPU şart öyle bir monitör için. HP ve AOC ikisi de güzel monitörlerdir. AOC VA panel olduğu için biraz Motion blur var yalan olmasın. Fakat üzmez. Renk kalibrasyonu başarılı bir monitör. HP'nin ki ise 2K/240Hz potasında F/P ürün ama dediğim gibi sizin sistemi aşar. Yüksek Hz monitörde düşük FPS almanız akıcılığı bozar. Görüntü tatmin etmez. İyi düşünün derim.

Tamamdır hocam, çoğu şeyin cevabını aldım gibi kafamda netleşti ben de direkt size sormak istiyordum ama etiketleyip rahatsız etmek ve vaktinizi almak istemedim gelmeniz çok iyi oldu.

Ne zaman istersen etkiket atabilirsin sorun değil. İşten vakit bulduğum her saniye foruma bakıyorum. Zaten amacımız sohbet edip bilgi paylaşmak. 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı