cekulamtina
Centipat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz sene HP Victus 16-E0073NT (68P42EA) notebook aldım. Laptop özelliklerini, port girişini ekteki görselde belirtiyorum, sormak istediğim iki soru var.
- Ben bu ekranın HDMI 2.1 portundan bağlantı yapılarak 2.0 uyumlu kablo ve 2.0 girişi olan bir monitörden 2K 144Hz görüntü alındığını gördüm. Eğer HDMI 2.1 uyumlu bir kablo ve HDMI 2.1 uyumlu bir monitör alırsam, alabileceğim görüntü kalitesi ve Hz değeri en fazla kaç olur?
- Eğer 2.0'ın 2.1'den bir farkı yoksa ya da bir farkı olacaksa buna uygun ekran önerisinde bulunabilir misiniz?
Eğer far olacaksa aklımda olan ekranlar şunlar,
Dell G2524H Monitör
Dell G2524H Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Dell G2724D Monitör
Dell G2724D Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Eki Görüntüle 2128196
HDMI kablosu yerine Type-C'den görüntü alınması taraftarıyım. Psyhx çıkışınız ekran kartına mı yoksa işlemciye mi bağlı?
Bunlar doğrultusunda hem ekran hem kablo açısından HDMI 2.1 kullanmam bana ekstra bir şey sağlamayacaksa yani 2K monitör alıp 144Hz geçemeyeceksem ya da yine 1920x1080 monitör alıp 144Hz geçemeyeceksem buna uygun harcama yapmak istiyorum.
@Saint Lucia Tamamdır hocam , çoğu şeyin cevabını aldım gibi kafamda netleşti ben de direkt size sormak istiyordum ama etiketleyip rahatsız etmek ve vaktinizi almak istemedim gelmeniz çok iyi oldu. Tekrar teşekkür ediyorum, attığınız monitöre bakıcam eğer vaktiniz olursa bir iki monitör daha sorup kesin kararımı vermek isterimHoşbulduk hocam.
HDMI 2.1'e gerek yok. 2.1 daha yüksek veri aktarımı sağlıyor ve G-Sync için işe yarıyor. Fakat sizin o derece Hz ve çözünürlüğe ihtiyacınız yok. Bu yüzden 2.0 ile çok rahat 240Hz alacaksınız.
G-Sync açmak da bir hayli zahmetli bir iştir HDMI 2.1 ile. Monitörün VRR desteği olmalı ki G-Sync açabilesin. Çoğu monitörde bulunmayabiliyor. Daha çok konsol ağırlıklı bir konudur HDMI 2.1 ile G-Sync açmak.
Monitör seçimine gelirsek baktığın iki monitör de önerim olanlar. Fakat siklet farkı var.
240Hz düşünüyorsan Dell'den daha iyi olan ViewSonic XG2431 Monitör bunu öneririm. Şu an indirimli haliyle satışta çünkü. Değerlendirilebilir.
2K monitör için kullanım alanı önemli. 3060 için EU5 oyunlarında zorluk çekeceği kesin.
Bu ekranlar arasında öneriniz olan var mı hocam, panelleri farklı ve bazı farklılıklar var ne önerirsiniz?
Tamamdır hocam, çoğu şeyin cevabını aldım gibi kafamda netleşti ben de direkt size sormak istiyordum ama etiketleyip rahatsız etmek ve vaktinizi almak istemedim gelmeniz çok iyi oldu.