10 bin TL'ye kadar 2K monitör tavsiyesi

Peki Dell mi alırdınız agon mu? Agon VA panelmiş sanırsam Motion blur varmış Dell'de de mevcut mu bu durum?

Dell'de mevcut değil. Panel farklılığı var.
Ayrıca Agon'daki blur göze normal kullanımda çarpmıyor.
Hard FPS oyunlarında çarpar çarparsa da. Oyunculuk alanında ki Amiral VA panel benim görüşüme göre.
Ben Agon alırdım. Bunun sebebi 31 inç bana büyük gelir. Oyunculuk ya da kullanım tipine göre monitör seçilir.

Hocam sizce 6 bit +afrc kötü olur mu bir de çok az Motion blur varsa deneyimlemek isterim çok hard takılmam ama oynarım yani FPS oyunları

İnce konulara girdiğin için detay sunacağım.
Aşağıya bıraktığım resme iyi bak ve oku.
Bu Agon Native 8 bit evet değil. 6bit-A-FRC olarak 8 bite yükseltilmiş. Eğer 6 bit + FRC olsaydı önermezdim. A FRC'nin farklı bu Motion bluru önlemek. Resimde de görüldüğü üzere amacı bu.
Kısaca bu monitör FPS oyunlarında üzmez. Lakin IPS ya da TN panel kadar düşük ms tepkimeye sahip olmadığı için e-sporcu dalında da oynatmaz.
2K çözünürlükte zaten gidip CS'de e-sporcu olunmaz.

1688988619199.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sizce 6 bit +afrc kötü olur mu birde çok az motion blur varsa deneyimlemek isterim çok hard takılmam ama oynarım yani fps oyunları

İnce konulara girdiğin için detay sunacağım.
Aşağıya bıraktığım resme iyi bak ve oku.
Bu Agon Native 8 bit evet değil. 6bit-A-FRC olarak 8 bite yükseltilmiş. Eğer 6 bit + FRC olsaydı önermezdim. A FRC'nin farklı bu Motion bluru önlemek. Resimde de görüldüğü üzere amacı bu.
Kısaca bu monitör FPS oyunlarında üzmez. Lakin IPS ya da TN panel kadar düşük ms tepkimeye sahip olmadığı için e-sporcu dalında da oynatmaz.
2K çözünürlükte zaten gidip CS'de e-sporcu olunmaz.

Eki Görüntüle 1855929

Renk konusunda sıkıntı çeker miyim hocam? Görünen o ki fazla blur yok

Renk konusunda sıkıntı çeker miyim hocam? Görünen o ki fazla blur yok

Hayır çekmezsin. Çünkü sRGB değeri ile dCi P3 değeri yüksek. dCi sinemaya sektörü için kullanılan bir renk uzayı. sRGB zaten klasik renk uzayı Değerler gayet iyi. %94 dCi var. Film sektörü için ideal değerdir.
İçine sinmiyorsa Dell'e yönelebilirsin.
31 inç büyük diyorsan ASUS'u incele biraz.
Metin netliği önemli değilse M27Q renk konusunda daha başarılı.
24 inç istersen AOC'ta bir model bulunuyor.
İnç önemli mi?

Inç fark etmez hocam.

Hayır çekmezsin. Çünkü sRGB değeri ile dCi P3 değeri yüksek. dCi sinemaya sektörü için kullanılan bir renk uzayı. sRGB zaten klasik renk uzayı Değerler gayet iyi. %94 dCi var. Film sektörü için ideal değerdir.
İçine sinmiyorsa Dell'e yönelebilirsin.
31 inç büyük diyorsan ASUS'u incele biraz.
Metin netliği önemli değilse M27Q renk konusunda daha başarılı.
24 inç istersen AOC'ta bir model bulunuyor.
İnç önemli mi?
Hocam ben kod da yazarim fps hikaye oynarim film de izlerim aşırı karma siz bana ne önerirseniz onu alacağım lütfen içinize sinecek bir öneri olsun.

Son düzenleme:
Inç fark etmez hocam.

Hocam ben kod da yazarim FPS hikaye oynarim film de izlerim aşırı karma siz bana ne önerirseniz onu alacağım lütfen içinize sinecek bir öneri olsun.

Kod yazan biriysen M27Q direkt eleniyor.

Bak bu monitör 24 inç boyutunda 2K çözünürlük sunuyor.
AOC'un tam bir mühendislik harikası monitörüdür.
Forumda aldırdığım kişiler oldu. Dürüst bir öneri istiyorsan en güvendiğim üç monitör şu an konu içinde zaten.
Bu üç monitörden genel olarak memnun olmayan görmedim.
Son sunduğum Aoc nadide bir örnek. Görüntü aşırı keskin ve net. Sıfır ghosting ve blur.
VG27AQ1A vs Q24G2A bu konuda herşey konuşuldu. Örnek olsun.

Kod yazan biriysen M27Q direkt eleniyor.

Bak bu monitör 24 inç boyutunda 2K çözünürlük sunuyor.
AOC'un tam bir mühendislik harikası monitörüdür.
Forumda aldırdığım kişiler oldu. Dürüst bir öneri istiyorsan en güvendiğim üç monitör şu an konu içinde zaten.
Bu üç monitörden genel olarak memnun olmayan görmedim.
Son sunduğum Aoc nadide bir örnek. Görüntü aşırı keskin ve net. Sıfır ghosting ve blur.
VG27AQ1A vs Q24G2A bu konuda herşey konuşuldu. Örnek olsun.
Hocam siz bu konuştuğumuz monitörlerden hangisini alırdınız. Ben pek anlamam.

Hocam siz bu konuştuğumuz monitörlerden hangisini alırdınız. Ben pek anlamam.

Hepsi alınabilecek model. Aralarından şunu seçerdim dememe gerek yok. Hepsinin F/P olduğunu biliyorum.
Teknik anlamda başarılı modeller.
Hem ASUS, AOC, Agon, Dell bunlar forumda benim gibi bilgili kişilerin olumlu yanıt aldığı monitörlerdir. Üretim hatalı veya kusurlu gelmesi haricinde bir sorunları ya da şikayetleri bulunmuyor.
Gerçek anlamda net bir görüntü istiyorsan son sunduğum AOC'u alabilirsin.
123PPI değerine sahip.

24 inç ile 27 arasında dehşet fark var mı? Hikayeli oyunlar falan da oynayacağım.

Dehşet bir fark yok ama var.
27 inç büyük gelenler için AOC'un bu modeli Şam'da kayısı niteliğinde.
27 inç düşünüyorsan Agon üzmez. Şansınız varsa Sinerji mağazasından almaya çalışın ürünü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı