10 bin TL'ye sistem tavsiyesi

Bütçe
10000

Kariahh

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben PC topluyorum, şu an ASUS Prime B650 M-K ve R5 9600X alacağım, sizden ricam camlı kasa almayı düşünüyorum, konteynerde kalıyorum elektrik dalgalı sağlam PSU 700-800-900 watt onerisi rica ediyorum, bir de 1 TB 2 TB SSD M.2 hangi markalar güzel saglam uzun ömürlü bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, ileride RTX 3000 veya 4000 serisi ekran kartı alabilirim, PSU yeterli olur mu? Yeterli olmaz ise kac watt almam gerekir?

Yanlis anladiysam duzeltin lutfen; CPU, anakart, SSD, PSU ve kasa alacaksiniz bu 10k butce ile, oyle mi? Daha sonra ileride ekran karti da alacaksiniz. Eger oyle ise bu butce size yetersiz kalabilir cunku 9600X kendisi bile 8.5k civari bir sey. ASUS Prime B650 M-K da kabaca 5.5k desek, butcenizi coktan asti bile.

Yanlış anladiysam duzeltin lutfen; CPU, anakart, SSD, PSU ve kasa alacaksiniz bu 10k bütçe ile, oyle mi? Daha sonra ileride ekran karti da alacaksiniz. Eger oyle ise bu bütçe size yetersiz kalabilir cunku 9600X kendisi bile 8.5k civari bir şey. ASUS Prime B650 M-K da kabaca 5.5k desek, butcenizi coktan AŞTİ bile.

İşlemci ve anakart ayrı kusura bakmayın yazamadım sebepsiz yere yazma engeli yedim PSU SSD ve kasa önerisi sadece konteynerde elektrik dalgali geliyor herhalde sıkıntılı o yuzden sağlam PSU onerirseniz sevinirim.

Yanlış anladiysam duzeltin lutfen; CPU, anakart, SSD, PSU ve kasa alacaksiniz bu 10k bütçe ile, oyle mi? Daha sonra ileride ekran karti da alacaksiniz. Eger oyle ise bu bütçe size yetersiz kalabilir cunku 9600X kendisi bile 8.5k civari bir şey. ASUS Prime B650 M-K da kabaca 5.5k desek, butcenizi coktan AŞTİ bile.

İşlemciden anakartı belirtmemin sebebi kasaya uyar mı bilmiyorum alacağım o yüzden önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci ve anakart ayrı kusura bakmayın yazamadım sebepsiz yere yazma engeli yedim PSU SSD ve kasa önerisi sadece konteynerde elektrik dalgali geliyor herhalde sıkıntılı o yuzden sağlam PSU onerirseniz sevinirim.

İşlemciden anakartı belirtmemin sebebi kasaya uyar mı bilmiyorum alacağım o yüzden önerilerinizi bekliyorum.
Kasa olarak MSI MAG Forge M100A iyi olur. MSI MAG serisi oldukca saglamdir. PSU olarak Corsair RM750E ve SSD olarak da Kingston NV3 SNV3S/1000G. Ayrica sizi elektrik dalgalanmalarindan "saglam" bir PSU kurtarmaz. Line-interactive veya Online olan bir UPS ile akim koruyucu priz kullanmaniz sart. Ekran karti ve islemci alirken de cok fazla elektrik tuketmeyen dusuk TDP'li donanim alirsaniz sistemdeki voltaj dalgalanmalarina duyarsiz olurlar, ki bu daha iyi demek. Ayrica anakarta ve PSU'ya ikisine de ayri ayri 10k ayirirsaniz cok daha iyi olur. Zira sectiginiz anakartin VRM'leri zayif ve sogutmasi da yeterince iyi degil. Daha kaliteli bir sey en az 8k civari bir sey. PSU da ayni sekilde eger mumkunde aktif PFC ozelligi olan bir sey almalisiniz ki daha sizin elektrik dalgalanmasi sorununuza dayanikli olsun. Mesela PSU icin Seasonic Focus GX 750W var. Ve ayrica daha demin 7k civarina ASRock B650M PRO RS gordum galiba anakart olarak.

Tese.

Kasa olarak MSI MAG Forge M100a iyi olur. MSI MAG serisi oldukca saglamdir. PSU olarak Corsair RM750e ve SSD olarak da Kingston NV3 SNV3S/1000G. ayrica sizi elektrik dalgalanmalarindan "saglam" bir PSU kurtarmaz. Line-interactive veya Online olan bir UPS ile akim koruyucu priz kullanmaniz sart. Ekran karti ve islemci alirken de cok fazla elektrik tuketmeyen dusuk TDP'li donanim alirsaniz sistemdeki voltaj dalgalanmalarina duyarsiz olurlar, ki bu daha iyi demek. Ayrica anakarta ve PSU'ya ikisine de ayri ayri 10k ayirirsaniz cok daha iyi olur. Zira sectiginiz anakartin VRM'leri zayif ve sogutmasi da yeterince iyi degil. Daha kaliteli bir şey en az 8K civari bir şey. PSU da ayni sekilde eger mumkunde aktif PFC ozelligi olan bir şey almalisiniz ki daha sizin elektrik dalgalanmasi sorununuza dayanikli olsun. Mesela PSU icin Seasonic focus gx 750W var. Ve ayrica daha demin 7K civarina ASRock B650M Pro RS gordum galiba anakart olarak.

Teşekkür ederim sizin dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimal bir de akım koruyucu 3'lü alsam olur mu veya TDP yuksek olsa yine priz kurtarir mı?

Tese.

Teşekkür ederim sizin dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimal bir de akım koruyucu 3'lü alsam olur mu veya TDP yuksek olsa yine priz kurtarir mı?
Akim koruyucu 3'lu olsa da olur ama eger mumkunse tekli veya ciftli olanindan almaniz daha iyi olur boylece akim koruyucu tek bir cikis uzerine odaklanarak calisabilir.

Ote yandan tekrar etmis olacagim ama Line-Interactive veya Online UPS almaniz gerekiyor. Ozellikle online UPS almanizi oneririm. Onlar elektrigi kendi bataryalarin toplayip daha sonra o bataryadaki elektrigi sisteminize veriyorlar. Boylece eger bir elektrik kesintisi gibi bir sey olursa bilgisayariniz UPS icindeki bataryada depolanmis elektrigi kullanarak yaklasik 5-10 dakika kadar daha calisabiliyor. Bu 5-10 dakika sizin bilgisayarinizi guvenli bir sekilde tamamen kapatmaniza imkan verir. Benim burada UPS alin dememin sebebi sadece elektrik kesintisi degil, ayni zamanda elektrik dalgalanmasi yuzunden. Eger online UPS alip da kullanirsaniz elektrik ilk once bataryaya dolup daha sonra bilgisayara gidecegi icin sisteminiz elektrik dalgalanmalarindan hic etkilenmez. Iste o zaman TDP yuksek olsa da bir sikinti olmaz. Ama eger ki henuz UPS almaya paraniz yetmiyorsa, o zaman dusuk TDP'li donanimlari tercih etmeniz sart. Cunku dusuk TDP'li donanimlarin elektirk dalgalanmalarina karsi duyarliligi minimum seviyede oluyor bu sayede cok fazla performansiniza etki edemiyor bu dalgalanmalar.

Akim koruyucu 3'lu olsa da olur ama eger mumkunse tekli veya ciftli olanindan almaniz daha iyi olur boylece akim koruyucu tek bir cikis uzerine odaklanarak calisabilir.

Ote yandan tekrar etmis olacagim ama line-ınteractive veya Online UPS almaniz gerekiyor. Ozellikle Online UPS almanizi oneririm. Onlar elektrigi kendi bataryalarin toplayip daha sonra o bataryadaki elektrigi sisteminize veriyorlar. Boylece eger bir elektrik kesintisi gibi bir şey olursa bilgisayariniz UPS icindeki bataryada depolanmis elektrigi kullanarak yaklasik 5-10 dakika kadar daha calisabiliyor. Bu 5-10 dakika sizin bilgisayarinizi guvenli bir sekilde tamamen kapatmaniza imkan verir. Benim burada UPS alin dememin sebebi sadece elektrik kesintisi degil, ayni zamanda elektrik dalgalanmasi yuzunden. Eger Online UPS alip da kullanirsaniz elektrik ilk once bataryaya dolup daha sonra bilgisayara gidecegi icin sisteminiz elektrik dalgalanmalarindan hiç etkilenmez. Iste o zaman TDP yuksek olsa da bir sıkıntı olmaz. Ama eger ki henuz UPS almaya paraniz yetmiyorsa, o zaman dusuk TDP'li donanimlari tercih etmeniz sart. Cunku dusuk TDP'li donanimlarin elektrik dalgalanmalarina karsi duyarliligi minimum seviyede oluyor bu sayede cok fazla performansiniza etki edemiyor bu dalgalanmalar.

Sağlam UPS'li Power onerebilir misiniz bir de alacağım 3'lü 6 tane yeri var.

Kasa olarak MSI MAG Forge M100a iyi olur. MSI MAG serisi oldukca saglamdir. PSU olarak Corsair RM750e ve SSD olarak da Kingston NV3 SNV3S/1000G. ayrica sizi elektrik dalgalanmalarindan "saglam" bir PSU kurtarmaz. Line-interactive veya Online olan bir UPS ile akim koruyucu priz kullanmaniz sart. Ekran karti ve islemci alirken de cok fazla elektrik tuketmeyen dusuk TDP'li donanim alirsaniz sistemdeki voltaj dalgalanmalarina duyarsiz olurlar, ki bu daha iyi demek. Ayrica anakarta ve PSU'ya ikisine de ayri ayri 10k ayirirsaniz cok daha iyi olur. Zira sectiginiz anakartin VRM'leri zayif ve sogutmasi da yeterince iyi degil. Daha kaliteli bir şey en az 8K civari bir şey. PSU da ayni sekilde eger mumkunde aktif PFC ozelligi olan bir şey almalisiniz ki daha sizin elektrik dalgalanmasi sorununuza dayanikli olsun. Mesela PSU icin Seasonic focus gx 750W var. Ve ayrica daha demin 7K civarina ASRock B650M Pro RS gordum galiba anakart olarak.

NV3 alınmaz.
Toplamda 10.900TL. PSU'nun daha ucuzuda alınabilir arkadaş sağlam bir PSU istediğinden bunu attım.

NV3 alınmaz.
Toplamda 10.900TL. PSU'nun daha ucuzuda alınabilir arkadaş sağlam bir PSU istediğinden bunu attım.

Teşekkür ederim PSU'yu ve kasayı begendim.

NV3 alınmaz.

PSU sitesi güvenilir mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı