10 Mbps internet hızımı yükselteyim mi?

Taahhüt var arkadaşlar. Telefon, TV ve internet aboneliklerimin hepsi Türk Telekom'a bağlı. Yani Türk Telekom'dan maalesef ayrılamam. Acaba 5-10 fazla verip, internet hızını yükseltsem mi diye düşünmüştüm. Anlaşılan bu hız için fazla fiyat ödüyormuşum.

Yükseltirsen mobil veriye geçmek zorunda kalmayabilirsin. Daha iyi bir performans istiyorsan değiştirmelisin tabii ki. Ama ucuz olsun diyorsan sen bilirsin. Ayrıca 5-10 TL gibi rakamlar çok büyük değil. 11 TL farkla iki katına çıkacak sonuçta.
Ben olsam 11 TL daha koyar hızlanırdım.

Not: 24 Mbps için 105 TL ödüyorum.

Yükseltirsen mobil veriye geçmek zorunda kalmayabilirsin. Daha iyi bir performans istiyorsan değiştirmelisin tabii ki. Ama ucuz olsun diyorsan sen bilirsin. Ayrıca 5-10 TL gibi rakamlar çok büyük değil. 11 TL farkla iki katına çıkacak sonuçta.
Ben olsam 11 TL daha koyar hızlanırdım.

Not: 24 Mbps için 105 TL ödüyorum.
Doğru söylüyorsun ama taahhüt ekstra uzuyor. Bir daha uzattığımda artık eli kolu vermiş oluyorum. Evde 2 kişi internet kullanıyoruz. 16 Mbps yeter mi? Yoksa fark etmesi için 20'mi gerekir?

Doğru söylüyorsun ama taahhüt ekstra uzuyor. Bir daha uzattığımda artık eli kolu vermiş oluyorum. Evde 2 kişi internet kullanıyoruz. 16 Mbps yeter mi? Yoksa fark etmesi için 20'mi gerekir?
@Ulunay ın dediği gibi VDSL bir pakete geçmeniz lazım ki Upload limiti artsın. 16'nın yeteceğini ben düşünmüyorum.

Türk Telekom ile bir sürü kavgam, tüketici haklarında dosyası olan biriyim. Ama maalesef kablolu internet istiyorsak en iyisi onlarda. Diğer sağlayıcılar bir arıza çıktığı zaman Türk Telekom'a atmak zorunda kalıyor topu. Sistem bakım onarım vs hep onlarda olduğu için sıkıntı çıkabiliyor zaman zaman.

Eski netim 8 Mbps idi ben CS:GO oynarken birisi YouTube açınca oyun oynanmaz hale geliyordu. Wi-Fi'ye kaçak giriş olmuştu etraftan. Sadece ben olsam bile YouTube'da videoları 160p bile izleyemiyorduk. 8-10 Mbps çok kötü bunlar yükseltince hissediyorsun değişimi.

Öncelikle altyapını sorgulatıp ne kadar hız alabileceğine, VDSL altyapısı var mı, varsa port var mı buna bakmanız gerek. Eğer iyi bir altyapın varsa Turk Telekom özelinde söylüyorum yaklaşık 115 lira gibi bir fiyata 50 Mbps'e de geçebilirsin, tam olarak emin olmamakla birlikte 105 lira gibi bir fiyata 35 Mbps'e de geçebilirsin.

Ayrıca hızını yükselteceğin sırada taahhütümü uzatmadan tarifemi yükseltmek istiyorum bu şekilde ücret ne kadar olur diye belirtirsen mevcut taahhütün bitim tarihine kadar yükseltme yapabilirsin. Eğer belirtmezsen hızını yükselttikleri esnada size sormadan taahhüt yenileyebiliyorlar.

İnternet ile alakalı CS:GO oynamak dışında büyük bir problemim yok. Herkes işini görüyor, kardeşim sorunsuz Roblox oynuyor, 2K video vs rahatça izleniyor ama sorun ben CS:GO'ya girince başlıyor. 100'ün üstünde ping beni hayattan soğutuyor. Bundan dolayı mobil veriden paket aldım. Mobil veri paketini iptal edip, 20 Mbps'ye geçmek en mantıklısı sanırım. Teşekkürler yorumlarınız için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı