10. nesil Intel işlemcilerde temel değişiklikler

Düşük TDP ve sıcaklık mı? Hayır. Intel'in şu anda mimarisi açısından inanılmaz problemleri var ve 10. nesil ile de bunu düzelticeklerini sanmıyorum. Düşük TDP ve sıcaklıkların sebebi Base Clocklarının inanılmaz derecede düşüğe çekmiş olmalarından kaynaklanıyor. Herhangi bir renderda/gamingde bu durum böyle olmayacak.

Sistem Boost clock hızına geçtiği andan itibaren aşırı fazla güç tüketmesinin yanı sıra sıcaklıkta bir hayli artıcaktır. i9 9900KDE de aynı sorunlar ile karşılaşmışlardı ve halen devam edecek gibi duruyor. Yani eğer ağır Intel fanı değilseniz yeni nesilde Intel seçmenin hiçbir nedeni yok.

Yanlış anlaşılmasın yeni nesilde ZEN3 alınsın da demiyorum zira ZEN3 ve arkasında gelebilecek tahmini (belki?) ZEN3+ büyük ihtimalle son DDR4 nesili olucak ve ardından 5nm ile yeni bir mimari ile geleceklertir. Eğer elinizde 8. Nesil Intel veya Zen+/Zen2 sistem varsa şuanda upgrade için herhangi bir sebep yok.

Intel saçma politikalarını bırakmadıkça AMD Intel'e kullanıcı sayısı olarak yüksek fark atmaya devam edecek, bunlar Intel'in iyi günleri.

@200749 Her firma dönem dönem saçma politikaları ya da teknik yetersizlikleri yüzünden kötü zamanlar geçirir. Mesela 2002-2006 arası Intel rezil durumdayken Core 2 Duo ile başlayıp i7 işlemciler ile 11 yıllık iyi zaman geçirdiler. Şimdi anlaşılan sıra AMD'ye geçti, AMD de bir yerde tökezleyecek sonra sıra gene Intel'e geçecek. Çok ciddiye almamak lazım bunları, kullanıcı olarak hangisi satın alınan dönemde kriterler bakımından öndeyse o firmanın ürünü alınıp geçilir. Yalnız Intel - AMD dengesinde hâlâ AMD pazar payında geride. 2019 3. çeyrek itibariyle büyük yükselişi var ama geçmesi için 2-3 çeyreğe daha ihtiyacı var gibi görünüyor.

Hocam yine de AMD kendini gösteriyor.
Üst düzey işlemci pazarında, %60'ın üzerindeydi.

Video’yu sıkılarak izledim. Gerçekten çok saçma bir video olmuş. Olabildiğince saçma eleştirilere cevap veriyor, 8-10 yaşındaki çocukların eleştirleri sanırım.

Gelişen ekran kartları zaten çoklu çekirdeğe olan önemi artırıyor.
Bir işlemci tekli çekirdekte iyi değilse çoklu çekirdekte istediği kadar güçlü olsun oyunlarda yeteri performansı vermiyor.

6/6 9600K’nın OC ile 3700X oyunlarda geçtiğini bilmiyor sanırım bu arkadaş. Aynı güçte kart kullandığım arkadaşımdan daha fazla FPS alıyorum 4/4 işlemci ile FPS oyunlarında.( R5 2600- i5 6600K)

Intel’i savunmuyorum. AMD gerçekten çok güzel işler yapıyor, her ne kadar oyunlarda hala Intel’den geri olsa da teknoloji olarak daha başarılı şu an.

Bu videonun amacının ne olduğunu anlamadım.

“Belki gerçekten de Intel AMD’yi geçecek” bu aşırı saçma bir yorum.
Hangi alanda geçecek? Oyunlarda mı? Zaten hala önde oyunlarda 9. nesil ile.

Hocam videonun amacı: İş olsun, torba dolsun.

Dedikleriniz okadar doğru ki doğru kelimesini bile uygun görmedim doğruluğunu belirtmek için. Şu görseli bırakıp gidiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20200509_221947.jpg
    46,9 KB · Görüntüleme: 22
Hocam yine de AMD kendini gösteriyor.
Üst düzey işlemci pazarında, %60'ın üzerindeydi.
Genel pazar payına bakıyorum. Masaüstü işlemcilerde şu anda durum 55-45, laptoplar için 87-13 görünüyor. Yani Intel bu saçmalamalarına rağmen hâlâ beklenildiği kadar sağlam bir tokat yememiş, tüketicilerdeki marka alışkanlıkları da önemli. Intel'in en rezil dönemlerinde bile en düşük market payı %46 olmuş. Kısacası Intel'in gerçekten kötü duruma düşmesine daha zaman var, kullanıcı alışkanlıkları bir anda değişmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…