10. nesil işlemci alınmalı mı yoksa 11. nesil beklenmeli mi?

bloodrap

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

MSI Z490 Gaming Carbon anakart satın aldım. İşlemci olarak i9-10850K almayı planlıyorum. 11. Nesil işlemcileri beklemeli miyim? Fiyat farkı çok olmayacak deniyor fakat 11900K işlemcinin çekirdek sayıları daha düşük ve performansta büyük farklılıklar yok. i9-10850K alıp konuyu kapatmalı mıyım?
Ağırlıklı olarak oyun oynuyorum.

Anakart;

Teşekkürler.

11.nesil çıktığında stoklar yaygınlaşmadan önce AMD yeni platformunu duyurursa bu kez onu bekleme sürecine geçilir. Eğer bilgisayar alma ihtiyacı varsa Zen 3 mimarisinden AMD işlemci ile toplayıp devam edilebilir.

Anakartınız kalsın, bence 10850K çok mantıklı tercih. 11. nesil fiyasko olarak geliyor, sadece single core'daki üstünlüğünü yenilemek için gelen bir platform. En üst seviye 11. nesil dahi 8 çekirdekle geliyor ki o parayı verecek adamın geleceğe yönelik bir işlemci kullanmayı isteyeceğini düşünmekteyim.

Şahsi kanaatim şu an alınacak en mantıklı işlemci 5800X - 5900X'tir.

İntel cephesindeyse bu 10850K gibi duruyor.

Bekleyin ama yenileri almak için değil, eskiler bir tık ucuzlasın diye.

Anakartı zaten almissin beklemeninde cok mantığı yok.11. nesilden çok büyük bir fark beklemeyin.3600 ile 5600 arasindaki fark gibi bir gelişme gerçekleşmeyecek intel tarafında.

Anakartınız kalsın, bence 10850K çok mantıklı tercih. 11. nesil fiyasko olarak geliyor, sadece single core'daki üstünlüğünü yenilemek için gelen bir platform. En üst seviye 11. nesil dahi 8 çekirdekle geliyor ki o parayı verecek adamın geleceğe yönelik bir işlemci kullanmayı isteyeceğini düşünmekteyim.

Şahsi kanaatim şu an alınacak en mantıklı işlemci 5800X - 5900X'tir.

İntel cephesindeyse bu 10850K gibi duruyor.

Bekleyin ama yenileri almak için değil, eskiler bir tık ucuzlasın diye.
aynı fikirdeyim hocam hem azda olsa daha pahalı hem de çekirdek sayısı daha düşük olacak. 10850K alıp konuyu kapatmak bana da mantıklı geliyor.
Anakartı zaten almissin beklemeninde cok mantığı yok.11. nesilden çok büyük bir fark beklemeyin.3600 ile 5600 arasindaki fark gibi bir gelişme gerçekleşmeyecek intel tarafında.
i9 seviyesinde 10. ve 11. nesil arasında fark yok gibi bir şey ayrıca çekirdek sayısı 11 de daha düşük. 10850K ile devam etmek mantıklı geliyor.

aynı fikirdeyim hocam hem azda olsa daha pahalı hem de çekirdek sayısı daha düşük olacak. 10850K alıp konuyu kapatmak bana da mantıklı geliyor.

i9 seviyesinde 10. ve 11. nesil arasında fark yok gibi bir şey ayrıca çekirdek sayısı 11 de daha düşük. 10850K ile devam etmek mantıklı geliyor.
Kesinlikle. Aynı görüşteyim.

Müsait bir zamanda kartın limitini açınca ben de 10850K alıp 10700K'yı satacağım.

Warzone'da ikisinin arasında 20 FPS fark var.

11. neslin realistik oyun benchmarkları gelsin göreceksiniz, 10900K'dan 5 fps ancak yüksek olur 11900K. Artık oyunlar hiç düşünmediğiniz kadar çok çekirdek kullanıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı