10.nesilde yeni stok fan

Makaleler
5
Şimdi bu 10.nesil işlemciler ile birlikte makyajlı soğutucular verilecek ve bunlar eski soğutuculardan çok farklı değil. Şimdi bu işlemciler aşırı ısınacak diyenler var. Eğer bu işlemciler öyle katlarca fazla ısınacaksa neden aynı soğutucuyu veriyorlar? Herhalde o kadar mantıksız düşünmez Intel. Sizin düşüncelerinizi bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bu 10.nesil işlemciler ile birlikte makyajlı soğutucular verilecek ve bunlar eski soğutuculardan çok farklı değil. Şimdi bu işlemciler aşırı ısınacak diyenler var. Eğer bu işlemciler öyle katlarca fazla ısınacaksa neden aynı soğutucuyu veriyorlar? Herhalde o kadar mantıksız düşünmez Intel. Sizin düşüncelerinizi bekliyorum...

Black Edition.

Ben de öyle düşünmek istiyorum fakat bir süredir (görünüşü dışında) stok fanda değişikliğe gitmedikleri için insan ister istemez tek değişikliğin renk olduğunu düşünüyor.

Yani demek istediğim madem bu stok fanı veriyorlar 10.nesil aşırı ısınmıyordur. O soğutucu hiç yetmiyorsa vermezler diye düşündüm.

O yenilenen stok fanlar K serisi olmayan çoğu Intel işlemci için yine yeterli olur. Yeterli olurdan kastım, 14 nm Skylake mimarisinden bu yana maksimum stress altında detaylı T-Junction maksimum kapanma paket sıcaklığı testinde belirlenmiş olan 100 derece sınır limit sıcaklık bandını(a) kolay kolay aşmayacak/ulaşamayacak olması yeterli bir sebep. Bu fanlar, OC işiyle ilgilenmeyecek non-K kullanıcılar için gözde büyütüldüğü kadar kötü değiller bence. Evet, yük altında gürültülü çalışıyor bu doğru, ama şu an örneğin bir i5 9400F, hava sirkülasyonu başarılı bir kasa içerisinde, stock fan desteğiyle %100 turbo modda 67-70 derece aralığını kolay kolay aşmazken, benzer şekilde optimum koşullar altında Hyper-Threading destekli i7-8700 model işlemci güzel bir termal macunla ortalama 75-80 derecede sabit tutulabiliyor. Genel olarak bakıldığı zaman bu sıcaklıklar aşırı yüksek olmamakla beraber, bu durum hemen hemen 10. nesillerde de benzer ve tatmin edici seviyede olacaktır. Ama çoğu kişi, fan yaprak tasarımının küçük ve maksimum güçte eksenel olarak saniyedeki döngü-devir sayısının otomatik olarak yüksek olması nedeniyle oluşacak olan ses nedeniyle önceki nesillerde olduğu gibi özellikle bu noktada iyice soğumuş durumdalar ki haklılar da, 10. nesile kadar geldiler ama hâlâ kayda değer adam akıllı bir sessiz bir işlemci fanı yapmak istemediler. Belki ilerleyen zamanlarda Alder-Lake ailesinin temelini oluşturacak 10 nm üretim sürecinde bu noktada ilerleme sağlayabilirler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı