10. sınıf açık öğretim lisesinden üniversiteye nasıl hazırlanılır?

165bin

Hectopat
Bugün açığa geçtim ve üniversite okumak istiyorum. Meslek lisesindeydim orada okuyanlar liseden sonra işte çalışıyor genelde. Ben de açığa aldım kendimi. Nasıl derslere çalışabilirim? Üniversiteye nasıl hazırlanırım? İyi günler.

Dönem bitmeden nasıl açığa geçtiniz?
Şöyle anlatayım: Meslek lisesinden mesleki eğitim merkezine gittim çıraklık okulu yani, her neyse, çıraklık olarak çalıştım ve oto sanayide ustalar hep kufrediyordu. İşleri çok ağırdı biz de ordan halk eğitim merkezine gittik ve ayın 24'ünde kayıt yapabileceklerini söylediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Öncelikle seviyene göre temel bir kitap alıp başlayabilirsin. O süreç içerisinde ne istediğini de belirlemen gerek tabii ki. Ben senin yerinde olsam şimdiden TYT'ye yavaş yavaş başlar, 11 ve 12. sınıfta da AYT üzerine uğraşırdım.

Kanal önerisi olarak Benim Hocam kanalını önerebilirim. Okul gibi her dersi anlatan hocası var. Derslerini o kanaldan takip edebilirsin. AÖL sınavları da zaten çok zor olmuyor, onu kafana takmana bile gerek yok. Normal YKS derslerini halledersen zaten AÖL çocuk oyuncağı gibi gelir.

Şimdilik senin yapman gereken TYT'yi çok iyi tutmak. İyi bir üniversite kazanmanın yolları arasında TYT'yi de iyi tutmak da geçiyor maalesef. TYT'yi bir şekilde hallet. 11 ve 12. sınıftan kastım aslında bu sene TYT'yi halledip diğer senelerde de AYT üzerine yoğunlaşırsan başarmaman için bir sebep yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı