10. sınıf alan seçimi

ksmkaan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben 10. sınıfım Anadolu lisesinde okuyorum. Bu hafta alan seçeceğimiz söylendi ve bende buradan da fikir almak istedim. Benim sözel derslerim çok iyi edebiyat inglizce Almanca gibi ama okulumda sadece eşit ağırlık ve sayısal sınıfları var. İnglizcemin çok iyi olduğuna güveniyorum ve geliştirmek yurt dışında okumak istiyorum. Hangi alanı seçmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim?

Bence eşit ağırlığı seçmelisiniz. Hayalinizde ki gibi yurtdışında okursanız güzel bir meslek sahibi olabilirsiniz.

Hangi mesleği olabileceğinize inanıp hedefinize koyduysanız, ona göre seçim yapmalısınız.

Sayısal seçin en iyisi sayısal (!) diyen insanlar vardır aranızda büyük ihtimal ama size en uygun olan eşit ağırlık sınıfıdır şimdiden okul hayatınızda başarılar diliyorum.

Ders eğiliminizi düşünür isek eşit ağırlık seçmeniz sizin için daha uygun olacaktır aklınızda okumak istediğiniz bir bölüm varmı.

Hepinize teşekkür ediyorum. Gönül eşit ağırlık diyor ama mantık toplumun direttiği düşünce yüzünden sayısal diyor. Hayalimdeki meslek değil de hayalimdeki mesleğe nasıl ulaşacağım daha önemli benim için. Ama olmak istediğim meslek de uluslararası ticaret ve benzeri türde meslekler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı