10. sınıf Anadolu lisesinde görsel sanatlar dersi var mı?

Şu ben bu dersi niye görüyorum diyenler sanki çok abartmaya başladılar gibi. Ya kardeşim senin her alanda her konuda bilgi ve tecrübe sahibi olman için resim de beden de müzikte göreceksin. Bunu anlayın artık eğitim tamamen bu demek.

Okuldan okula değiştiği için 10'a giden birisine var mı yok mu sorabilirsin, eğer varsa dersi kendi zevk alacağın şekilde bir şeyler yaparak geçir.

Eğer sınava yönelik çalışmalar yaptırırsa konuyu not al sınav yaklaşırken çizersin.
Hoca kafamıza göre de takılamıyoruz ki. Sürekli bir şeyler getirttirip kendisi bir şeyler yaptırıyor. Başka şeyle uğraşan görmek istemiyorum diyor. Hiç beceremiyorum da :/ Dediğiniz gibi yapacağım yarın, 10.sınıfa giden bir abi var tanıdığım. Ona soracağım yarın.

Ya bu nasıl çöpten illet bırakmayan bir ders ya? Bir de haftada 2 yapmışlar. Ben ortaokuldayken liseye geçince şu görsel gibi çöp derslerden de kurtulacağız derdim. Tam tersi haftalık sayısı arttı. Yeter artık bıktım şu dersten :(

Evet bizde de 2 saat, hocadan hocaya da değişiyor ama mesela bizimki arada sınıftan birini çıkartıp çizdiriyor. Eğer modelsen rahatsın sadece oturup artı alıyorsun hem de iki tane.

Şu ben bu dersi niye görüyorum diyenler sanki çok abartmaya başladılar gibi. Ya kardeşim senin her alanda her konuda bilgi ve tecrübe sahibi olman için resim de beden de müzikte göreceksin. Bunu anlayın artık eğitim tamamen bu demek.
Haftada 2 ders olunca olmuyor hocam işte. Bizde ders demek sadece kalem-kağıt. Ders sayıları az olunca hiç olmasın demek de mantıklı.

Aslında daha çok kafa dağıtmak için bu üç ders tabii bir iki şey de öğreniyoruz.

Tamam da sonuç olarak ben bu dersin asla bana göre olmadığını ve hayatımda hiçbir işime yaramayacağını biliyorum. Gören diyecek Pablo Picasso olacağız. İlgisi olan var tamam da benim ilgim yok. Bari zorunlu yapmasınlar şu saçma sapan dersleri. Görsel gitsin 5 ders üstüne matematik gelsin onu bile kabul ederim vallahi. O derece iğrenmeye başladım bu dersten. El becerisi olmayan insanım ben.

Hoca kafamıza göre de takılamıyoruz ki. Sürekli bir şeyler getirttirip kendisi bir şeyler yaptırıyor. Başka şeyle uğraşan görmek istemiyorum diyor. Hiç beceremiyorum da :/ dediğiniz gibi yapacağım yarın, 10.sınıfa giden bir abi var tanıdığım. Ona soracağım yarın.

Büyük ihtimalle vardır. Hocanız sizin için zorlu hale getiriyor galiba bizim hoca çok sakin ve anlayışlı bir hoca. Çizmesem bile soruyor niye çizmedin diye hocam ilham gelmedi diyorum tamam diyor eksi atıyor.

Aslında daha çok kafa dağıtmak için bu üç ders tabii bir iki şey de öğreniyoruz.
Ben daha çok stres yapıyorum görsel dersinde. Çünkü hocamız öyle rahat kafada takılın olayına izin vermez. Çok baskıcıdır. En ufak şeyde bağırır zaten. Bıktım artık. Okula gitme isteğim kalmadı görsel denen bu ders yüzünden. Keşke yok olsa gitse.

Büyük ihtimalle vardır. Hocanız sizin için zorlu hale getiriyor galiba bizim hoca çok sakin ve anlayışlı bir hoca. Çizmesem bile soruyor niye çizmedin diye hocam ilham gelmedi diyorum tamam diyor eksi atıyor.
Keşke benim hoca da böyle olsa :( Sanki herkes resime ilgiliymiş gibi davranıyor. Yaptırdığı şeyler de öyle basitten kağıda resim çizdirme değil. Çok zor şeyler yaptırıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı