10.Sınıf bölüm seçimi

Mustafa Tanis

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Lise Öğrencisi
Merhaba arkadaşlar Özel Erkan mesleki ve teknik anadolu lisesinde 9.Sınıf öğrencisiyim.
10.sınıfta bölüm seçicem ve okulumda Makine-Kimya-Elektrik/Elektronik-Tekstil bölümleri mevcut.
Okulda en yüksek puanlı bölüm elektrik bölümü 85 puan ile öğrenci alıyormuş.
Fakat benim kafam çok karışık hangi bölümleri seçmeliyim ? Hangi bölümün meslek olanağı yüksek ?
Liseyi bitirdikten sonra üniversite okuma olanağım yokmu ? Duyduğuma göre yok deniliyor yada var deniliyor .
Kafam çok karışık . Beni bilgilendirirseniz sevinirim . Size ihtiyacım var Technopatlar .

Şöyle anlatayım. Liseden sonra YGS ve LYS sınavlarında yeterli puanı alır isen istediğin bölümü okuyabilirsin. Liseden sonra sınavsız 2 yıllık geçiş hakkın var. Liseden sonra tabi ki üniversite okuma imkanın var.

Teşekkür ederim .
Elektrik bölümü ve Makine arasında kaldım .
Hangisini seçmeliyim ?
Hangisinin meslek olanağı yüksektir ?

İş olayı biraz şans olayıdır. Okursun her şeyi bilirsin ama iş bulamazsın. Okumazsın gidip müdür olursun. Ama elektrik bölümü olsun makine bölümü olsun kendini geliştirdiğin zaman iyi meslekler. İyi bir teknisyen olduğun zaman iyi bir mühendis olduğun zaman iyi yerlere gelirsin.

Tamamen bana bağlı yani . Teşekkürler yorumun için .

Eğer okulunda farklı değilse bölüm seçimleri 11.sınıfta bende 10. sınıftayım ve bölüm seçmedik 11.sınıfta seçeceğiz...

Evet durum sana bağlı. Sen ne kadar iyi eleman olursan o kadar iyi olur. İyi elemanı her yer almak ister.

%90'dan daha büyük ihtimalle TEOG gibi bir sınav sistemi olacak. Bu sistemin ilk kurbanları 2017 mezunları olacak. Sen 2018 mezunusun. Sana kesin denk gelecek. Bu yüzden okuldaki normal sınav notlarına odaklan. Çünkü LYS, YGS gibi sınavlar olmayacak. Mesela sen matematik öğretmenliği bölümü istiyorsun. Üniversite şöyle diyor. Bu bölüme şu kadar kişi alınacak. Bu kişilerin yıl sonu ortalaması en az 90, matematik, fizik, kimya, biyoloji ortalamaları en az 95 olacak. Bu tip bir şey diyebilir. Dersler ve sayılar uydurma. Ama sistem bu şekilde olacak. Mümkünse düzgün bir yere git. 85 puan puan değildir. Üniversite okumaya bak.

Boyle bir sey muhtemelen olmayacak. Okul notlarina gore alim yapamaz universiteler. 350 puanlik lisedeki ogrenciyle 480 puanlik lisedeki ogrenci ayni sinava girmiyor okullarda.

Boyle bir sey muhtemelen olmayacak. Okul notlarina gore alim yapamaz universiteler. 350 puanlik lisedeki ogrenciyle 480 puanlik lisedeki ogrenci ayni sinava girmiyor okullarda.
Kesinlikle . + Kollej mevzuları vs var . Bu yüzden sistem değişsede sınav olacak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…