Fikir babası daskapital eserinin yazarı karl marx'tır. Marksizim de bu yüzden gelişmiştir.
Anarşist komünizm, marksizm, troçkizm gibi ayrıştırılabilir. Bir de ulusalcılık tam olarak komünizm'e dahil olmasa da yakın bir düşüncedir.
Komünizm ile yönetilen günümüzde pek ülke yok. Zaten liberal dünyaya da başkaldırıp ben komünizmle yönetileceğim diyemezsin.
Komünizm temelde eşitliği savunur. Eşitsizlikten kaynaklanan şeylerin insanları ayrıştırdığını düşünür.
Küba en komünist ülkelerden birisidir. Hatta bağımsızlık için de çok mücadele etmişler ve kapitalist Amerika'ya baş kaldırmışlardır. Che, castro gibi önderleri vardır ancak castro dünyada en uzun süre hüküm sürmüş diktatördür.
Küba'da temel haklar eğitim, sağlık, barınma gibi sorunlar yoktur. Çünkü bunlar temel haklardır ve her insanın ihtiyacıdır. Sağlık tamamen ücretsizdir. Eğitim hakkında detaylı fikrim yok ancak paralı eğitime karşılar. Paralı eğitimin ülkemizde nasıl kolej çocuklarının şişirme notlarıyla bizleri ayrıştırdığını görüyoruz zaten.
Bir de Stalin var, Sovyet'ler birliği'nin efsanevi lideri. Hakkında çok bilgim olmamasına rağmen diyebileceğim şudur ki: Çok kanlı ikinci dünya savaşı'nda kendisinin de eli kanlıdır.
Ülkemizde de deniz gezmiş önemli mensuplarındandır, idam edilmiştir. 78'de devrimciler kırlara çıkma eylemi göstermiştir. O dönem de dağda çatışmaya giriliyorlar yanlış bilmiyorsam ve deniz gezmiş'in yoldaşlarının çoğu zamanla idam ediliyor. İki kişi sağ kurtuluyor. Birisi halen siyaset yapan doğu perinçek diğeri de ertuğrul kürkçü.