DeniseGranger
Decapat
Daha fazla
Hocam açık liseye geçmek istememin sebebinin çoğunluğu hocaların çok saçma ve aşırı performans ödevi vermeleri en basit bir seçmeli dersten bile çok uğraştıracak ödevler veriyor ana dersleri siz düşünün açık lisede hocalar ödev falan vermiyor diye zannediyorum sadece sınavlaramı giriyoruz açık lisede.
Ailesi tabii ki sorun çıkarır, aklı selim bir insan neden 400 puanla girdiği liseyi bırakıp ne idüğü belirsiz açığa geçer? Ayrıca daha yaşınız çok genç neden çalışmak? Aileniz için en güzel hediye zaten okulu güzelce bitirip iyi bir üniversiteden mezun olmanız. Ayrıca küçümsenen performans ödevleri sorumlu olduğunuz ezbere derslerden çok daha fazla şey katacak size, ileride daha iyi anlarsınız. Lise eğitimi salt test çözüp sınav geçme odaklı bir döneme indirgenemez. Orada belirli bir seviyenin üstünde insanlarla sosyokültürel etkileşime girip gelecek yirmi yılınızı şekillendiriyorsunuz. Bizim dönemimizde sadece lisede iki enstrüman öğretiliyordu, iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim.Dediğiniz mantıklı fakat aileniz sorun çıkarabilir.
Açığa geçmenin bir mantığı yok. Lisende devam etmen hayırlısı tabii hedefin güzel bir üniversitede okumaksa. Okuldan dolayı sınava çalışamıyoruz olayı hikayeden ibaret.
Ailesi tabii ki sorun çıkarır, aklı selim bir insan neden 400 puanla girdiği liseyi bırakıp ne idüğü belirsiz açığa geçer? Ayrıca daha yaşınız çok genç neden çalışmak? Aileniz için en güzel hediye zaten okulu güzelce bitirip iyi bir üniversiteden mezun olmanız. Ayrıca küçümsenen performans ödevleri sorumlu olduğunuz ezbere derslerden çok daha fazla şey katacak size, ileride daha iyi anlarsınız. Lise eğitimi salt test çözüp sınav geçme odaklı bir döneme indirgenemez. Orada belirli bir seviyenin üstünde insanlarla sosyokültürel etkileşime girip gelecek yirmi yılınızı şekillendiriyorsunuz. Bizim dönemimizde sadece lisede iki enstrüman öğretiliyordu, iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Bunu okuyan da sancak ki Türkiye en iyi eğitim veren ülkelerden. Komik bir yazı olmuş.Aileniz için en güzel hediye zaten okulu güzelce bitirip iyi bir üniversiteden mezun olmanız. Ayrıca küçümsenen performans ödevleri sorumlu olduğunuz ezbere derslerden çok daha fazla şey katacak size, ileride daha iyi anlarsınız. Lise eğitimi salt test çözüp sınav geçme odaklı bir döneme indirgenemez. Orada belirli bir seviyenin üstünde insanlarla sosyokültürel etkileşime girip gelecek yirmi yılınızı şekillendiriyorsunuz. Bizim dönemimizde sadece lisede iki enstrüman öğretiliyordu, iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Türkiye'den ilk 500'e girebilen 2 tane üniversite var onlar da vakıf.@Rory ilk 500'de üniversitemiz yok. ODTÜ ve Boğaziçi bile bu sıralamaya giremedi, durumumuz oldukça vahim o yüzden.
Hocam ilk önce altyapı oturtulur. Senin altyapın çürük. Sen geliyorsun böyle bir altyapıyla 10 katlı bina dikiyorsun tabiiki ilk sallanışta yıkılır.@88602 devlette denetim adamakıllı yapılmıyor. Özeldeki çoğu öğretmenin iyi olmasının sebebi zaten bu, adamlar kendini sürekli geliştiriyor. Özelde eğer yetersizsen asgari ücretin altına bile çalışırsın, mümkün şeyler bunlar. Denetim ve kaliteli eğitim şart.
Hayır yanlış ben çalışmıyorum.Bildiğim kadarıyla açığa geçmek için bir işte çalışıyor olman gerekiyor.