10. sınıf için bölüm tavsiyesi

T3th99

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba 10. sınıfım yarın alan seçimi yapacağım fakat ne seçeceğime karar veremedim doğrusu aklımda sadece uludağ üniversitesi var (aileme yük olmamak için ailemin yanında okuyacağım maddi zorluk yüzünden) sizce bu üniversiteden hangi bölümü seçersem işsiz kalmam (maksimum ilk 20-30 bin arası yaparım)?

Bunun için en iyisi okulunun rehberlik öğretmeni ile konuşman olacaktır.
Seçeceğin mesleğe, yapabildiğin derse göre seçersin alanını.
İnternet üzerinde hangi bölümleri hangi alan ile seçeceğinin listesi var oradan araştır. Mesela sözel ile çok fazla bölüm yok. Genellikle psikoloji gibi bölümler var. Sayısalda daha çok mühendislikler, tıp, yazılım gibi alanlar var.

eşit ağırlık seçeceksen hukuk çok iyi bölüm sayısal seçeceksen ise mühendisliklerden aklına yatanı seçebilirsin ama aklında olsun şehir dışı olursa burslar ile idare edersin yurt da yüzde 90 çıkar.

Bunun için en iyisi okulunun rehberlik öğretmeni ile konuşman olacaktır.
Seçeceğin mesleğe, yapabildiğin derse göre seçersin alanını.
İnternet üzerinde hangi bölümleri hangi alan ile seçeceğinin listesi var oradan araştır. Mesela sözel ile çok fazla bölüm yok. Genellikle psikoloji gibi bölümler var. Sayısalda daha çok mühendislikler, tıp, yazılım gibi alanlar var.
Zaten rehberlik öğretmeni öz abim :D .
eşit ağırlık seçeceksen hukuk çok iyi bölüm sayısal seçeceksen ise mühendisliklerden aklına yatanı seçebilirsin ama aklında olsun şehir dışı olursa burslar ile idare edersin yurt da yüzde 90 çıkar.
Evet zaten onun için uludağ üniversitesini istiyorum masrafım çok olur aileme yük olmayayım diye.
@Andorsine Veterinerlik nasıl olur sence zaten doğuluyum ben alışkınım biraz büyükbaş hayvanlara.

Sayısaldan yönelebileceğin meslek dalı sayısı daha fazla ama sırf bu yüzden eğer fizik kimya biyoloji derslerini sevmiyorsan ve yapamıyorsan seçmemelisin. Eşit ağırlıktan bazı öğretmenlikler, hukuk gibi bölümler iş imkanı olarak daha açık.

Zaten rehberlik öğretmeni öz abim :D.

Evet zaten onun için uludağ üniversitesini istiyorum masrafım çok olur aileme yük olmayayım diye.
@Andorsine veterinerlik nasıl olur sence zaten doğuluyum ben alışkınım biraz büyükbaş hayvanlara.

Veterinerlik zor meslek. Eğer hayvanlara ilgin varsa neden olmasın? Her şey sende bitiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgi duyduğun meslek hangi alandan alıyorsa ona yönelik bir bölüm seç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı