10. sınıf nakil verildiğinde 9. sınıf yıl sonu notu hesaplanır mı?

notnow

Decapat
Arkadaşlar şimdi OBP bildiğniz üzere 6, 7, 8'in ortalaması alınarak yapılıyor ben 10. sınıfta nakil vermek istediğimde 9. sınıfın yıl sonu notu da hesaplanıyor mu?

Arkadaşlar şimdi OBP bildiğniz üzere 6, 7, 8'in ortalaması alınarak yapılıyor ben 10. sınıfta nakil vermek istediğimde 9. sınıfın yıl sonu notu da hesaplanıyor mu?

Eğer 10. sınıfa geçtiğiniz e-Okul tarafından gözükürse sizin ortaokul puanınıza göre değil de 9.sınıf ortalamanıza göre başka bir liseye nakil almanız sağlanır. Bunun için yerel yerleştirme ile alan okulları tercih etmenizde gerekiyor. LGS puanı alan ile okullar OBP puanına çoğu durumda bakmazlar bile.

Eğer 10. sınıfa geçtiğiniz e-Okul tarafından gözükürse sizin ortaokul puanınıza göre değil de 9.sınıf ortalamanıza göre başka bir liseye nakil almanız sağlanır. Bunun için yerel yerleştirme ile alan okulları tercih etmenizde gerekiyor. LGS puanı alan ile okullar OBP puanına çoğu durumda bakmazlar bile.

OBP ile alan bir okulda gitmek istiyorum bu sene biraz düşük geldi 9. sınıf notu 57 OBP ise 81 gitmek istediğm okul ise 78 ile alıyor bu sonuçta istediğim okula gidemez miyim?
@375274 hocam bilginiz varsa söyleyebilir misiniz benim için önemli bir konu.

Son düzenleme:
OBP ile alan bir okulda gitmek istiyorum bu sene biraz düşük geldi 9. sınıf notu 57 OBP ise 81 gitmek istediğm okul ise 78 ile alıyor bu sonuçta istediğim okula gidemez miyim?

Onun için sürekli nakil işlemlerini takip etmen gerekiyor yani belirli bir OBP söyleyemezsin, OBP eğer 10. sınıfta nakil alacaksan sürekli güncellenen bir puan 9. sınıf ile gerçekten alakası yok çoğu okulun zaten siteler 9.sınıf taban puanını söyler senin işlemin ortaokuldan olmadığı için liseler arası nakil olduğundan daha zorlu diye biliyorum. Ben 12. sınıfta okurken bizim okula gelmek isteyenler oluyordu çünkü korona virüsten dolayı kontenjan bayağı boşalmıştı gelenler ile konuşuyordum bana dönemde 2 veya 3 defa başvurduklarını söylüyorlardı. Dediklerine göre açık kontenjan olmayınca OBP ne olursa olsun almıyorlar. Yani örneğin istediğin okulda 2 adet açık kontenjan olsun sadece 10. sınıflar için ve sen de e-Okul veya e-Devlet'ten bir şekil başvuru yaptın toplam başvuru sayısı üzerinden seçim yapıyor. İdare 2 adet öğrenci alacaksa ve 2 kişiden fazla öğrenci başvuru yaparsa hanginizin OBP yüksekse onu alacaktır yani tamamen eleme ve rekabet sistemi var. Bazen okuldaki boş kontenjana girebilmek için idareye velisi ile gelenler bile oluyordu, okul merkezi yerdeyse 12. sınıfta bile öğrenci alabilir veya açığa geçen olmaz ise kontenjan olmayacağından almaz. Şu an benim mezun olduğum lisede e-Okul'dan baktığım zaman açık kontenjan 10.sınıf için gözükmüyor yani OBP puanın 100 olsa da almazlar muhtemelen. Tecrübeme göre 10.sınıfa kadar çoğu öğrenci açığa geçmiyor dolayısıyla 10.sınıflar için okula nakil almak çok zor oluyordu okul 9.sınıfta hangi öğrenci kadrosu ile varsa onunla aynen devam ediyor genelde öğrenci almıyor. Genelde 11 ile 12. sınıfta açığa geçenler olduğundan 85 puan alan bir okulun korona döneminde 75 puana bile 1 adet öğrenci aldığını duydum ancak 11 ile 12. sınıfta ortamını bilmediğin bir okula kaydolmak tamamen kumar gibi bir şeydir asla tavsiye etmem.

Şu an Türkiye'deki eğitim sistemi maalesef %100 rekabet, öğrenciler haberi olmadan ortaokula başlar başlamaz 12 yaşlarında eleniyorlar. Özel okuldakiler ortaokulda şişirme notla istediği liseye giriyor. LGS ve OBP durumu yine iyi çünkü o sınavlarda derslerde ne görüyorsan soruluyor ve puanın öyle veriliyor yani öğretmen ne kadar zor sınavda yapsa soracağı soru belli. İleride TYT sınavına giriyorsun ve lisede gördüğün o kadar İngilizce, Almanca, tarih gibi derslerin sorulmadığı hatta çok az sorulmasından dolayı saatlerin heba oluyor. Tarih ve İngilizce öğretmenlerimiz çok iyi hocalardı, tarih dersinde 100 tane kavram yazmışızdır MEB kitabında ama hiçbiri sorulmuyor bile, lise de tarih görmeyen birinin yapabileceği sorular vardı 2023 TYT sınavında. Gece gece biraz içini kararttım ama kusura bakma gerçekler bunlar. Emin değilim ama bir de bu onay işlemini müdür yapıyorsa oturacak, çayını kahvesini alacak, bilgisayar ekranı da önünde, isim listesi acımasız ve doğru bir şekilde MEB kurallarına uygun eleme yapacak...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı