Polislik mi itfaiye mi?

Hocam sağlık alanında tıbbi görüntüleme teknikerliğini araştırmıştım röntgen çekme bölümü. O alan hoşuma gitmişti ama biraz araştırdım atama neredeyse yok. Özel sektörde ise fazla çalıştırdıklarını ve düşük ücret verdiklerini söylüyorlar, ciddi radyasyona maruz kalınan bir meslek olduğu için devlete atandığın durumda imkanları çok güzel yılda ekstra 1 ay tatilleri var vs... Ama atanmak neredeyse imkansız. Şu an bir kuzenim tıbbi laboratuvar teknikerliği bölümünden mezun oldu ve oda 2 senedir atanamadı. Hemşirelik kısmında ise pek bana göre bir meslek olduğunu düşünmüyorum. Sağlık sektöründe görüşlerim bu yönde.
Hocam benim de kuzenim ATT bitirdi atanamadı, Polis oldu geçen sene. 2 yıllıkların ataması çok zor. Belli başlı alanlar dışında atama yok gibi birşey. Bence potansiyelinizi zorlayın hemşirelik ya da tıp tutturun. İleride anlayacaksınız durumu.

Öncelikle itfaiye için belediyeye girilmesi gerektiğini biliyorum bu noktada torpil mevzuları var biraz. Sivil savunma ve itfaiye okusam bir belediyeye torpilsiz girmek kolay mı? Ve bu meslekte örneğin trafik kazası veya ev yangını gibi durumlarda parçalanmış yanmış insanları yani forumda o kelimeyi kullanamıyorum ama anladınız siz. Bu gibi durumlarda neler yapılıyor? Sağlam psikoloji isteyen bir meslek. Ve siz staj için bir yer nasıl buldunuz nasıl başvurdunuz süreç nasıldı? Bir de şu an itfaiyeyseniz işe nasıl girdiniz ve çalışma saatleriniz nasıl? İtfaiyede 12 saat çalış 24 saat istirahat muhabbeti var, vardiyalarınız nasıl?

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik okuduğunuzda zaten direkt ilgili bölüm mezunu olacaksınız, o noktadan sonra tamamen KPSS puanlamanıza bağlı atanma konusu. Elbette hoş olmayan inisiyatifler uygulanıyor mülakat aşamalarında kimi zaman ancak ona diyebilecek bir şeyim yok. Vakada ise başınıza her şey gelebilir, giderken/olay yerinde/dönerken buna bir sınırlama getiremeyiz mesela ben bir gün tatbikattan dönerken sırtıma bitişik şekilde araca monteli temiz hava solunum cihazı yerinden çıkıp üstüme düşmüştü, bunun gibi düşünebilirsiniz. Sağlam psikoloji elbette bu meslekte çok önemli ancak çok ekstrem şeylerle de karşılaştığınızı söyleyemem görev yapacağınız yere bağlı olarak. Ben stajımı lisede itfaiyecilik ve yangın güvenliği okurken staj senem dolayısıyla herhangi bir başvuruda bulunmadan belediye itfaiyesinde zorunlu olarak yapmıştım. Çalışma saatleri ise çoğu yerde 24/48 şeklindedir. 24 Saat nöbet, 48 saat izin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı