10. sınıf yaz tatilinde TYT çalışmak mantıklı mı?

Merhaba arkadaşlar sayısalım, sizce bu yaz TYT çalışmalı mıyım? Unutur muyum acaba ileriki yıllarda? Bazı kişiler geç bile kaldın diyor 😕. Eğer çalışırsam diye şöyle bir liste yaptım.
Her gün:
Matematik (70 günde kampı mert hocanın)
Biyoloji.
Kimya.
Fizik.
20-30 paragraf.
20-30 problem.
Arada bir geometri.
İlk başta konuyu çalışıp/izleyip daha sonra test çözeceğim.
Mantıksız boş boş kendini yorarsın.

Matematiğe çalışılabilir sadece.

Neden? Diğerleri yetişirmiki?

Fen anlamında farklı bir karar alabilirim. Yaz tatilinde mesela istediğim bir gün sadece biyolojiye başlayacağım ve kendimi o derste sıkmadan bitirene kadar gün gün ilerleteceğim biyoloji bittiğinde ise mesela kimyaya başlayacağım aynı şeyi tekrarlayacağım ve aynı şekil fizikte de yani aslında hangisine kadar gelirse mesela biyolojiyi bitirdim kimyanın yarısına kadar geldim ve yaz tatili bitti o zaman bende orada salacağım ya da belki okul başlasa bile kimyayı da bitiririm öyle salarım TYT'yi. Kısacası belki hepsini aynı anda gün gün yaz tatili bitene kadar ilerletmem, teker teker ilerletedebilirim. Aslında hepsini yaz tatilinde bitirme isteme amacım kesin 11. sınıfın başlarında deneme olacağız ve feni düşük gürünce motivasyonumun düşmesinden geriliyorum ama hala karar vermiş değilim fene.

Son düzenleme:
10. sınıf yazında ders çalışmaktan çok bir yerde çalışman senin için hatta herkes için daha mantıklı olur. Ders çalışmak için daha çok vaktin olacak. Ama o yaz tekrar gelmeyecek hayatını yaşa.

Geç kalmadın. 11. sınıflar bu yaz TYT'ye başlıyor senin başlamana gerek yok tekrar et yeter.

Bence TYT mat, problem, geometri ve paragrafa başlamalıyım. Çünkü hedefim İstanbul'da tıp.

Ayrı olarak TYT konularını unutmamak için yaz bittiği zaman her hafta sonu deneme çözeceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı