10. sınıf yazında ne yapılmalı?

Hocam konular tazeyken kesinlikle tavsiyem TYT feni bitirmen olacak. Normalde bitirmesi çok zor değil biliyorum ancak emin ol feni şimdiden halledersen geriye kalan 2 yılda fen çalışmak zorunda olmadığın gibi YKS'de TYT'de 20 neti garanti cebine atarsın. 20 net az buz değil ha. Ayrıca fene ayıracağın süreyi denemelere veya matematiğe, istediğin derse ayırabilirsin.

Ayrıca ÖSYM TYT'de geometriyi çetrefilli sormuyor. Geometri kampına başlayabilirsin. Geometro ders olarak "öğrendim hadi netlerime yansısın" olmuyor. Süreç isteyen bir ders. 2 yıl gayet yeterli bir süre. TYT'de matematikte 10 soru çıkıyor. 2 yıl boyunca düzenli çalışmayla garanti 8 net falan koyabilirsin.

Paragrafa ise 15 tatilden sonra yavaştan başla bence.

TYT matematiğe zaten başlamanı direkt öneririm. Sebebi basit: Bu konuları zaten sen ortaokulda gördün. Yani ortaokul konularını soruyorlar. Ayrıca matematik gayet keyifli bir ders.

12'ye geçen birisi olarak tavsiyelerim bunlar.

biliyorum da yeni nesil çözemiyorum kitap önerebilir misiniz?
Matematik için 345 bakabilirsin. Zorluğu kolay/kolay-orta/orta-zor şeklinde sıralanıyor. Yani kolaydan yavaş yavaş zor sorulara doğru gidiyor. Sonra da "ösym tadında" kısmı geliyor. Burası da kolaydan zora gidiyor. Sadece görsel eklenmiş hali oluyor sorulara. Tavsiye ederim.

Matematik için eksik konularınızı kapatıp çokça soru çözün derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı