10. sınıf yazında ne yapmalı?

IRICHAPPLE

Hectopat
Daha fazla  
10. sınıfı bitirdim iyi bir ortalamam var. Yazın ilk ay oyun oynayıp daha sonra TYT çalışmayı düşünüyordum fakat hiçbir oyun beni sarmadı. Dizi izleyeyim dedim sıkılmaya başladım, boş oturunca da vicdan azabı çekiyorum niye çalışmıyorum diye. Bende TYT'ye şimdi başlamak istiyorum fakat ne yapacağımı bilmiyorum. YouTube'dan her ders için TYT kamplarını mı bitirmeliyim? Test mi çözmeliyim? Dershaneye mi gitmeliyim? 8. sınıfın son 3 ayında dershaneye gitmiştim ama pek bir yararını görmedim kendim çalışarak gayet iyi sonuç aldım, para tuzağı olduğunu düşünüyorum ama üniversite sınavı için farklı mı olur bilmiyorum. Bana yardımcı olabilecek abiler ablalar var mı? YKS için hedefim oldukça yüksek.

TYT matematiğte başla ama son yaz tatilin olduğu için çokta abartmadan tadını çıkararak çalış. Son kez gez, son kez akşama kadar uyu veya sabahla.

TYT tekrarı yapabilirsin ucundan 11. sınıfa bakabilirsin bunlar benim yapmayıp pişman olduklarım bence bunlar işini görür.

10. sınıfı bitirdim iyi bir ortalamam var. Yazın ilk ay oyun oynayıp daha sonra TYT çalışmayı düşünüyordum fakat hiçbir oyun beni sarmadı. Dizi izleyeyim dedim sıkılmaya başladım, boş oturunca da vicdan azabı çekiyorum niye çalışmıyorum diye. Bende TYT'ye şimdi başlamak istiyorum fakat ne yapacağımı bilmiyorum. YouTube'dan her ders için TYT kamplarını mı bitirmeliyim? Test mi çözmeliyim? Dershaneye mi gitmeliyim? 8. sınıfın son 3 ayında dershaneye gitmiştim ama pek bir yararını görmedim kendim çalışarak gayet iyi sonuç aldım, para tuzağı olduğunu düşünüyorum ama üniversite sınavı için farklı mı olur bilmiyorum. Bana yardımcı olabilecek abiler ablalar var mı? YKS için hedefim oldukça yüksek.

Eğer futbola ilgin varsa euro 2024 izle. Hobilerin üzerine yoğunlaş. Eğer çok yüksek hedeflerin yoksa bence YKS'ye çalışmak için biraz erken.

TYT matematiğte başla ama son yaz tatilin olduğu için çok da abartmadan tadını çıkararak çalış. Son kez gez, son kez akşama kadar uyu veya sabahla.

Sadece matematik yeterli olur mu? Günde kaç saat çalışmam gerek? Ne yapayım eski föyleri mi okuyayım YouTube'dan mı ilerleyeyim.

TYT tekrarı yapabilirsin ucundan 11. sınıfa bakabilirsin bunlar benim yapmayıp pişman olduklarım bence bunlar işini görür.

Nasıl yapmam gerek. YouTube ile mi ilerleyeyim dershaneye mi gideyim? Günde kaç saat yapayım?

Düzenli paragraf ve problem çöz.
Geometri temeli de oluştur.

Konu tekrarı yapmama gerek yok mu?

Eğer futbola ilgin varsa euro 2024 izle. Hobilerin üzerine yoğunlaş. Eğer çok yüksek hedeflerin yoksa bence YKS'ye çalışmak için biraz erken.

İzlerim ama bütün gün onu izleyecek halim yok illa boş oturcağım zaman olur.

Tatilin ilk günü kendine günlük ortalama 7 saat çalışacağın bi plan yap. Dışarı çıkma 6 saat uyu ayt ve tyt konularını en az 3 kez hatim et 10. Sınıfın yaz tatilinde. Tuşlu telefona geçmen daha iyi olacaktır dikkatinin dağılmaması açısından. Günde 7 saat çalışıp 6 saat uyuyacaksın kalan 11 saatte ikiden fazla kez tuvalete sakın gitme, günde bir öğün yemeği aşma sakın fazlası zaman kaybı rakiplerinden daha iyi olmalısın. 1 saat yemek ve tuvalet desek kalan 10 saatte de YouTube'dan konu tekrarları izleyebilirsin.

Tatilin ilk günü kendine günlük ortalama 7 saat çalışacağın bir plan yap. Dışarı çıkma 6 saat uyu AYT ve TYT konularını en az 3 kez hatim et 10. Sınıfın yaz tatilinde. Tuşlu telefona geçmen daha iyi olacaktır dikkatinin dağılmaması açısından. Günde 7 saat çalışıp 6 saat uyuyacaksın kalan 11 saatte ikiden fazla kez tuvalete sakın gitme, günde bir öğün yemeği aşma sakın fazlası zaman kaybı rakiplerinden daha iyi olmalısın. 1 saat yemek ve tuvalet desek kalan 10 saatte de YouTube'dan konu tekrarları izleyebilirsin.

Sen öyle mi yaptın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı