10. sınıf yazında YKS'ye hazırlanmak için ne yapılmalı?

yer fıstığı

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GAINWARD GEFORCE RTX 3060TI
AMD Ryzen 5 5600
GIGABYTE A520M-H
GSKILL 8GB RIPJAWS V SIYAH DDR4-3600MHZ 2X
Meslek
Öğrenci
YKS'de sayısal ilk 50k ya girmek istiyorum. Bu yaz çalışmaya başlamam gerek. Çalışma programı gibi bir şey hazırlamamda yardımcı olur musunuz?

Zayıf olduğun derslerini tekrar edebilirsin + haftada 1 tyt denemesi yapabilirsin. Kendini daha 10. sınıfın yazında yıpratma, zaten sınav sürecinde sosyal hayatın olmayacak. Kıymetini bil şu anki zamanının.

YKS'de sayısal ilk 50k ya girmek istiyorum. Bu yaz çalışmaya başlamam gerek. Çalışma programı gibi bir şey hazırlamamda yardımcı olur musunuz?

Çalışma programı olarak net bir şey veremem ama yapman gereken temel olarak TYT matematik ve Fen'i iyice tekrar etmek mümkünse bitirmek. AYT için en iyi hazırlık TYT'yi tamamen bitirmektir. Kalan 2 senede 11. sınıf olduktan sonra AYT hazırlanmaya başlarsın. Zaten TYT temelin sağlam olduğundan çok zorlanmayacaksın, daha çok zamanın olduğundan da sular seller gibi bitirip kazanacaksın inşallah.

Dipnot: Mezuna kalmamak için her şeyi yapın. Şu an bildiğiniz gibi 9. sınıflar farklı müfredattan sınava girecekler. Yani siz 1 kez mezuna kalırsanız YKS'de yeni müfredattan sorumlu olacaksınız. O yüzden kalan zamanınızı iyi değerlendirin.

Başarılar dilerim, umarım istediğiniz yeri kazanırsınız.

Zayıf olduğun derslerini tekrar edebilirsin + haftada 1 TYT denemesi yapabilirsin. Kendini daha 10. sınıfın yazında yıpratma, zaten sınav sürecinde sosyal hayatın olmayacak. Kıymetini bil şu anki zamanının.

Bu kısmen haklı bir cümle fakat Türkiye gibi bir yerde adamakıllı okumak isteyen biri gerekirse sosyal hayatından ödün vermek zorunda. Elbette hiçbir şey yapmasın demiyorum fakat başarı gerekiyorsa ödün vermek şart.

Dipnot: Mezuna kalmamak için her şeyi yapın. Şu an bildiğiniz gibi 9. sınıflar farklı müfredattan sınava girecekler. Yani siz 1 kez mezuna kalırsanız YKS'de yeni müfredattan sorumlu olacaksınız. O yüzden kalan zamanınızı iyi değerlendirin.

Evet sırf bu yüzden mezuna kalamam o yüzden erkenden çalışmaya başlamayı düşünüyorum.

TYT matematik ve Fen'i.

Bu yaz tüm TYT'yi bitirip dershanenin denemelerine yazılmayı düşünüyorum her hafta TYT denemesi olup unutmamak için.

PPG olarak geçen problem, paragraf ve geometri konularını bitirip pratik kazanmaya bak bence. Genel olarak TYT fen, matematik ve Türkçe den birer kolay-orta seviye kaynak çözebilirsin. Sene içinde rahat etmek istersen de 11. Sınıftaki sayısal derslerin konularından TYT konuları ile bağlantılı olan birer konuya önceden çalışabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı