10. sınıf zor mu?

10.sınıf daha kolay desem yalan olur 9.sınıfta gördüğün derslerin üzerine bir de (meslek lisesi isen)alan dersleri giriyor ama 11.sınıf çok kolay üflesen geçersin o kadar yani(çok fazla dersleri asmamak şartıyla).

Ben Anadolu meslek lisesinde teknik bölümdeyim o yüzden haftada sadece 1 kere görüyoruz onun dışında sadece kültür dersleri oluyor sizce çok etkiler mi?
 
Meslek lisesi alan dersleri hakkında pek bir bilgim yok ancak 10.sınıfta Fizik için Elektrik ve Optik, Matematik için Fonksiyonlar ve Çarpanlara Ayırma, Kimya için Mol gibi konular önemli. Zorlarsa bu konular zorlar.
 
9 ve 10. sınıf çerez niyetine ortalama yükseltmek için birebir. 11. sınıfta nerden geldiğimi şaşmıştım. Bir sürü yeni konular geliyordu. 12. Sınıfın son matematik konuları zor bir de. MF için konuşuyorum bu arada.
Bu arada bir abi olarak tavsiye vereyim. Amanın şu fen konularını aksatma. Bir yerde koparırsan devamınını bağlayamıyorsun.
 
9 ve 10. sınıf çerez niyetine ortalama yükseltmek için birebir. 11. sınıfta nereden geldiğimi şaşmıştım. Bir sürü yeni konular geliyordu. 12. sınıfın son matematik konuları zor bir de. Mf için konuşuyorum bu arada.
Bu arada bir abi olarak tavsiye vereyim. Amanın şu fen konularını aksatma. Bir yerde koparırsan devamınını bağlayamıyorsun.

Özellikle kimyada. Fizikte veya biyolojide az da olsa toparlayabiliyorsun.
 
Eğer sistem hala aynıysa alan seçimi yapacağın sene. Dil seçersen eğlenirsin, öğrenirsin, kafan rahat olur. Artısı çok demek istediğim. Yani 11 sene öncesine dönsem kesinlikle dil seçerdim. Onun dışında diğer bölümlerde çok zorlanmazsın. Sayısal dersler her sene daha da zorlaşıyor ama ipin ucunu kaçırırsan o da.
 

Geri
Yukarı