10. sınıf zor mu?

bar0N

Hectopat
Yer
Samsun
9. sınıfta ilk dönem 85 ortalamayla bitirdim ilk 2 ay falan ders yapmayı oturtamamıştım. 2. dönemde ilk sınavlar iyi 2. sınavlarda saldım şimdi de alışma süreci olmasın ve ileride TYT için sıkıntı çekmeyeyim diye 9. sınıf çalışıyorum. Önemli dersleri yazın bitiririm. Sizce en baştan düzenli alışmayla 10. sınıfı sıkıntısız geçer miyim ve 9 mu daha zor 10 mu? (Sayısalcıyım).

9. sınıfta ilk dönem 85 ortalamayla bitirdim ilk 2 ay falan ders yapmayı oturtamamıştım. 2. dönemde ilk sınavlar iyi 2. sınavlarda saldım şimdi de alışma süreci olmasın ve ileride TYT için sıkıntı çekmeyeyim diye 9. sınıf çalışıyorum. Önemli dersleri yazın bitiririm. Sizce en baştan düzenli alışmayla 10. sınıfı sıkıntısız geçer miyim ve 9 mu daha zor 10 mu? (Sayısalcıyım).
9-10-12 çerezdi 11 sıkıntı biraz

Bu levelde bosslar çok az. 9. sınıftan hafif buff yiyor bosslar fakat öyle amam aman değil. TYT işi de 1-2 test kitabı halleder. Ödev + Test çözümü ile bu level çok rahat hallediliyor. Asıl bosslar 11-12'de.

10 daha zor. Düzenli çalışma ile rahat geçersin.

Edebiyatı daha çok ezbere dayanıyor, ayrıca fonskiyon gibi AYT'de de işine yarayacak konularla tanışacaksın matematikte. Onun dışında fen alanında da çok önemli üniteler var.

Ayrıca Felsefe ile tanışacaksın. Onun haricinde çok zor bir şey yok ancak öyle elini kolunu sallayarak geçemeyebilirsin. 🧚

Matematik konuları zor çalışmazsan sadece dinleyip halletmeye çalışırsan yapamazsın. Edebiyat zorlayabilir ezber yapmayı sevmiyorsan veya ezberin iyi değilse, geçen sene gördüklerinin üstüne eklenip biliyor olman gerekiyor. Fiziği seviyorsan zorlanmayacağını düşünüyorum. Kimyada mol dışında zorlayabilecek konu yok gibi bir şey. Biyoloji full ezber diyebilirim ama önceden de görmüş olduğun şeyler var genel itibariyle. Coğrafya ise 9.sınıf coğrafyasından tamamen bağımsız ve farklı, edebiyat için söylediğim şeyler coğrafya için de geçerli diyebilirim. Bir de bu sene felsefe görmeye başlayacaksın ve keyifli bir ders bence insanı düşünmeye yöneltiyor, bunun yanı sıra bilmen gereken felsefi akımlar ve temsilcileri de var tabii orası ezber kısmı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı