10. sınıfta açık öğretime geçilir mi?

Senin yerinde olsam babamın işini devralmayı hep 2. plana atarım çünkü sen holding sahibi de olsan alacağın kızın babası sana soracak hangi üniversiteyi okudun diye en azından 4 senelik bir üniversiteye git ondan sonra devral.

Dersleri takmıyorum değil, hocaları sevmiyorum. Gerçekten mesleğini rezalet yapan hocalar var ve konuları zor anlıyorum, evde tamamlıyorum. Ayrıca milletin küpesine, saçına karışmalarına sinir oluyorum. Okulda sanki her şey mükemmel, milletin tipine laf ediyorlar. Telefonlarda yasak, arkadaşlar olmasa inanılmaz sıkıcı olurdu.
Sizi anlayabiliyorum bizim hocalar eğitim tarafında iyi de bazen okulun memuru (tam ne olduğunu bilmiyorum) kontrol yapıyor telefonlar için falan sanki hapisteyiz cidden anlamıyorum. Ayrıca okuldakiler de ayrı bir ergenlikte gibi sanırım geçeceğim ama zor kısım ailemle konuşmak babam sıkıntı etmez diye düşünüyorum ama annem kendi okumadığı için okumayı çok zevkli görüyor.

Senin yerinde olsam babamın işini devralmayı hep 2. plana atarım çünkü sen holding sahibi de olsan alacağın kızın babası sana soracak hangi üniversiteyi okudun diye en azından 4 senelik bir üniversiteye git ondan sonra devral.
Hocam hangi holding sahibine okuduğu üniversite sorulmuş ki? Daha ülkenin başkanının diploması gerçek mi onu bile bilmiyoruz (şaka!)

Sizi anlayabiliyorum bizim hocalar eğitim tarafında iyi de bazen okulun memuru (tam ne olduğunu bilmiyorum) kontrol yapıyor telefonlar için falan sanki hapisteyiz cidden anlamıyorum. Ayrıca okuldakiler de ayrı bir ergenlikte gibi sanırım geçeceğim ama zor kısım ailemle konuşmak babam sıkıntı etmez diye düşünüyorum ama annem kendi okumadığı için okumayı çok zevkli görüyor.

Hocam hangi holding sahibine okuduğu üniversite sorulmuş ki? Daha ülkenin başkanının diploması gerçek mi onu bile bilmiyoruz (şaka!)

Benim tanıdığım abime sordular kendiside sizin gibi babasının işinin başına geçti kıza vermediler karşı komşumuz galerici onun kızını vermediler vs. vs. Bence okuyun 4 yıllık ne kaybedeceksiniz en kötü %0 bursla okursunuz.

Benim tanıdığım abime sordular kendiside sizin gibi babasının işinin başına geçti kıza vermediler karşı komşumuz galerici onun kızını vermediler vs. vs. Bence okuyun 4 yıllık ne kaybedeceksiniz en kötü %0 bursla okursunuz.
Hocam sanırım vazgeçtim gibi ama 11 yada 12.sınıfta tekrar düşüneceğim. Bir de insanları okuluna göre yargılayan bir ailenin kızıyla evleneceksem hiç evlenmeyeyim daha iyi :D.

Açık öğretim'e geçip ne işle meşgul olacaksın o önemli. Bu sorunun cevabına göre mantıklı ya da mantıksız diye fikir beyan edebiliriz.

Hocam vallahi disiplinli miyim tam olarak bilmiyorum ama mesela bugün okuldan 19:00'da geldim. Spor yapmak istiyorum İngilizce öğrenmek istiyorum vs vs. ama hiçbirine süre yetmiyor ve ayrıca günde 10 saat derse 2 yıl boyunca dayanma düşüncesi cidden artık sıkmaya başladı ama içimden bir ses bu kadar okudun bitir bari diyor diğeri de 2 senen boşa gider diyor.

Hocam bende 10. sınıftayım ve açığa geçmek mantıklı geliyor ama kendimde ve yaşıtlarımda da gördüğüm disiplinsizlik sorunu var. Ben şahsen kendimi düzeltmek için çabalıyorum ve 12. sınıfta kendime "gerçekten düzeldim" dediğim anda açığa geceçeğim. Belki sizin kişiliğiniz farklıdır, disiplinlisinizdir. Fakat tavsiyem 12. sınıfta açığa geçmeniz olacaktır. Üniversite konusunda ise, gitmekte çok fayda var hocam. Kendi sevdiğiniz alanla ilgili bir bölüme gidin ve sevdiğiniz mesleği yapın. Belki sevdiğiniz alan ailenizin işinde vardır, ama yoksa tavsiyem üniversite okumanızdır.

Yani kendi yeriniz lise bitene kadar çok rahat durabilecekse her türlü liseyi bitirip ardından duruma göre bir şeyler yapmak çok daha iyi olur bence. Yani hem şimdi kendi işiniz olunca ayrı bir yükü olabilir ileride ha tabii ki yabancı birisinin yanında ona bağlı olarak çalışmak da iyi değil ama açığa geçmenin karşılığında kendini kesinlikle bir şeylerde geliştirmen gerekecek. Çünkü örnek vereyim şanssızlıktan iş yerinize bir şey oldu vs. ve işsiz kaldınız elinizde diploma yoksa/bir yerde tanıdığınız yoksa işiniz bayağı zor olur. Bu yüzden bence elinizde en azından bir lise diploması olsun bence.

Hocam ben açığa gçetim geçen hafta sorumlu dersim yoktu şu an tüm derslere sorumlu diyor e-Okul da 10. sınıfım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı