9. sınıfta açık öğretime nasıl geçilir?

hakanwrites

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Anadolu lisesinde 9. sınıfım. Okul bana göre değil, açık liseye geçmek istiyorum. Devamsızlık yaparak geçiş hakkımı kullanabilir miyim? Nasıl işliyor, bilgisi olan var mı?”

Arkadaşlar ben Anadolu lisesinde 9. sınıfım. Okul bana göre değil, açık liseye geçmek istiyorum. Devamsızlık yaparak geçiş hakkımı kullanabilir miyim? Nasıl işliyor, bilgisi olan var mı?”
Okul sana göre değil kararını ilk günden verme biraz zamana bırak bende senin gibiydim alışacaksın. Ha yine geçmek istersen en kolayından 1 sene sınıfta kalacaksın. Başka unsurlarda var sürekli taşınma özel durumlar vesaire ama en kolayı ve zahmetsizi sınıfta kalma.

Yaşadığım şehirde çok düşük puanlı bir meslek lisesi var, orada müdürlere okulu bırakmak istediğini söyleyip okulu bırakanlar oluyor ama tamamen eğitim hayatının sonlanması mı yoksa açığa geçmek mi emin değilim. Bence sende şansını dene ama artık belirli durumlar dışında açığa geçilemiyor diye biliyorum ve o okulda da buna rağmen okulu nasıl bırakıyorlar bilmiyorum.

1 sene kalmanız gerekiyor.
1 sene okula gitmemeniz gerekiyor bir arkadaşım yapmıştı aynı şekilde.

10. sınıf ve üstü olsaydınız 1 kez kalmak gerekiyordu fakat 9. sınıfsanız 10 gün devamsızlık yapmanız yeterli.

Şu an açık lise kayıtları açık, ay sonuna kadar devam edecek. Bu sürede 10 gün devamsızlık yaparsanız ay sonu gelmeden açığa geçersiniz.

-Dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran,

1 sene kalmanız gerekiyor.
Hocam burda böyle diyor k) Dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran, bildiğim kadarıyla 10 gün gitmezsem geçebiliyorum galiba.

10. sınıf ve üstü olsaydınız 1 kez kalmak gerekiyordu fakat 9. sınıfsanız 10 gün devamsızlık yapmanız yeterli.

Şu an açık lise kayıtları açık, ay sonuna kadar devam edecek. Bu sürede 10 gün devamsızlık yaparsanız ay sonu gelmeden açığa geçersiniz.

-dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran,

Hocam ben devamsızlığımı sene sonuna kadar tamamlasam 10.sınıfın başında kayıtlar açıldığında geçebilir miyim şimdi 10 gün devamsızlık yapıp mı geçmeliyim.

Son düzenleme:
Hocam burada böyle diyor k) Dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran, bildiğim kadarıyla 10 gün gitmezsem geçebiliyorum galiba.

Hocam ben devamsızlığımı sene sonuna kadar tamamlasam 10.sınıfın başında kayıtlar açıldığında geçebilir miyim şimdi 10 gün devamsızlık yapıp mı geçmeliyim.

Hocam ya sınıfta kalıp seneye geçeceksiniz (bu ister devamsızlıkla olur isterse de not düşüklüğüyle) ya da şimdi 10 gün devamsızlık yapıp açığa geçeceksiniz.

Hocam ya sınıfta kalıp seneye geçeceksiniz (bu ister devamsızlıkla olur isterse de not düşüklüğüyle) ya da şimdi 10 gün devamsızlık yapıp açığa geçeceksiniz.
Devamsızlığı yapmaya başlayacağım fakat bazı kaynaklar 30 diyor bazısı 10 diyor hangisi doğru emin olamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı