10. sınıfta bölüm seçimi nasıl olmalı?

efendiacikgoz

Femtopat
Daha fazla  
İyi akşamlar. 10. sınıf öğrencisiyim ve birkaç gün içinde bölüm seçeceğiz. Küçüklüğümden beri yazılım ve elektroniğe ilgim ve yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Gerek elektronik gerek yazılımsal kişisel projelerim var (Arduino vb.).
Bilgisayar ve yazılım mühendisliğini düşündüm, ancak açıkçası sayısal bana zor geliyor. Eşit ağırlıkta yönetim bilişim sistemleri (YBS) bölümünü duydum. Şimdiden eşit ağırlık seçip bu bölümü okumaya değer mi? Yazılımcı olabilir miyim? Yani yazılımcı olarak tabir ettiğimiz tarzda bir meslek hayalim var. İşverenlerin önceliği olabilir miyim, yoksa bilgisayar mühendisleri mi daha avantajlı olur?

Ne yapmalıyım sizce? Detaylı bir şekilde yol gösterecek kişiler arıyorum. Bu bölüm mantıklı mı? Birçok video ve forum inceledim, ancak kimisi “boş bölüm” diyor, kimisi ise okunabileceğini söylüyor.

Lise yıllarımda Elektrik elektronik seçmeyip, Bilgisayar mühendisliği seçtiğim için pişmanım iş eğilimi çok az yerinizde olsam Elektrik Elektronik bölümüne yönelirim, hem iş genişliği hem projelerinize uygun olduğunu düşünüyorum.

Bak mezun olduğun bölüm önemli mi belki ileride etken edebilir ama yaptığın projeler vs var diyorsun hevesin var bu duruma hevesi olmayan birisi projeler yapmaz bende bilişmden mezunum başlarda hevesim vardı son seneme kadar hiçbir arza yoktu bilişim notlarım her zaman sınıfın üstünde idi bilişime merakım vardı ama şimdi pek bir hevesim kalmadı.
Eğer ben bunun üzerine koyarım dersen devam et projeler geliştir yarışmalara katıl bunlar ileride bence daha önemli olabilir bilgin olmuş olacak en azından ve alan firma One göre alır.

İyi akşamlar. 10. sınıf öğrencisiyim ve birkaç gün içinde bölüm seçeceğiz. Küçüklüğümden beri yazılım ve elektroniğe ilgim ve yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Gerek elektronik gerek yazılımsal kişisel projelerim var (Arduino vb.).
Bilgisayar ve yazılım mühendisliğini düşündüm, ancak açıkçası sayısal bana zor geliyor. Eşit ağırlıkta yönetim bilişim sistemleri (YBS) bölümünü duydum. Şimdiden eşit ağırlık seçip bu bölümü okumaya değer mi? Yazılımcı olabilir miyim? Yani yazılımcı olarak tabir ettiğimiz tarzda bir meslek hayalim var. İşverenlerin önceliği olabilir miyim, yoksa bilgisayar mühendisleri mi daha avantajlı olur?

Ne yapmalıyım sizce? Detaylı bir şekilde yol gösterecek kişiler arıyorum. Bu bölüm mantıklı mı? Birçok video ve forum inceledim, ancak kimisi “boş bölüm” diyor, kimisi ise okunabileceğini söylüyor.

Bak kankam ben şu anda sayisal okuyorum 12.sinifim ben de pc yazilim ile ilgilenyordum

Sana önerim şu ne okursan oku sağlık sektörüne gir. Bak şu anda yaparim ederim diyorsun ama YKS öyle demiyor adamlar doktor alır gibi pc mühendisi yazılımcı alıyor. Hadi onu geçtim yaptın girdin 4 sene sonrasında bir işte olacağın ne malum? Kala kalırsın ortada bunu yan meslek olarak yap

Ben mesela hemşirelik düşünüyorum 4 senelik

He bir de pilotta olabilirsin ama üniversitesine gitmeden
THY şu anda üniversiteye gitmeden pilot alıyor 4 senelik herhan gibi üniversitede oku başvur yaklaşık 15 ayda egitiyorlar pilot olma ihtimalin var hostes vs. De olabilir ama bence gayet iyi firsat

Eğer olmam diyorsanız sağlık sektörü başını agrtimaz ileride Emin ol.

Lise yıllarımda Elektrik elektronik seçmeyip, Bilgisayar mühendisliği seçtiğim için pişmanım iş eğilimi çok az yerinizde olsam Elektrik Elektronik bölümüne yönelirim, hem iş genişliği hem projelerinize uygun olduğunu düşünüyorum.
Şuanda sırf meslek hayali için bölüm seçmenizi önermem, bence ilk odaklanıcağınız konu meslekten çok seçtiğiniz bölümden en iyi şekilde mezun olabilecek misin. Sayısal zor geliyo demişsin, sayısalda iyi bir üni iyi bir bölüm için cidden çok çalışman gerekiyor eğer çalışkan değilsen eadan ybsde okuyabilirsin bu bölümü iyibir ünide kazanmak sayısalda istediklerine göre daha kolay.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı