10. sınıfta bölüm seçme nedir?

10. sınıfta bölüm seçme nedir?
TM(türkçe-matematik), TS(türkçe-sosyal), MF(maetmatik-fen) oluyor. Birincisi eşit ağırlık ikincisi sözel üçüncüsü sayısal oluyor. Bunlardan birini seçiyorsun. O alanda öğretim veriyorlar. O alanda sınava giriyorsun. Tabii mesela sayısal seçtin. Sözelde de girebilirsin ama kendin ayrıyeten çalışıp öğrenmen lazım. TYT sınavına herkes giriyor. Bi ayrıntı yok ama AYT de bu ayrım ortaya çıkıyor.

Bir de dil bölümü var. Onun için YDT'ye giriliyordu herhalde.

TM(Türkçe-matematik), TS(Türkçe-sosyal), MF(maetmatik-fen) oluyor. Birincisi eşit ağırlık ikincisi sözel üçüncüsü sayısal oluyor. Bunlardan birini seçiyorsun. O alanda öğretim veriyorlar. O alanda sınava giriyorsun. Tabii mesela sayısal seçtin. Sözelde de girebilirsin ama kendin ayrıyeten çalışıp öğrenmen lazım. TYT sınavına herkes giriyor. Bir ayrıntı yok ama AYT de bu ayrım ortaya çıkıyor.

Bir de dil bölümü var. Onun için YDT'ye giriliyordu herhalde.

Bunu bütün 10. sınıf öğrencileri mi yapıyor mesela ben OBP 95.6 ile alan bir Anadolu lisesine gideceğim

Son düzenleme:
İlerideki mesleğine göre bölüm seçiyorsun. Örneğin yazılım mühendisi olmak istersen sayısal seçiyorsun çünkü yazılım mühendisliği sayısal bir bölüm.

Teşekkürler hocam ben 9. sınıfa yeni geçtim aslında merakımdan sormuştum bölüm seçme sorusunu benim evimin yakınında OBP'si 95.6 olan bir okul var bu okulun geçen seneki mezunlarında 1 ve 2. olan öğrenciler Trakya tıp kazanmış sizce bu okul iyi bir okul mu? Okulun 1. olanın puanı 460 2. olanın 446

Teşekkürler hocam ben 9. sınıfa yeni geçtim aslında merakımdan sormuştum bölüm seçme sorusunu benim evimin yakınında OBP'si 95.6 olan bir okul var bu okulun geçen seneki mezunlarında 1 ve 2. olan öğrenciler Trakya tıp kazanmış sizce bu okul iyi bir okul mu? Okulun 1. olanın puanı 460 2. olanın 446
Hocam okuyan insan her yerde okur. Evde bile çalışıp tıp kazanabilirsiniz.

Genel başarısına da bakmak lazım. Belki kendi emekleri ile çalışmışlardır. Yoksa iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı