10. sınıfta kaç dersten kalınılırsa sınıfta tekrarı yapılır?

Araska

Decapat
Daha fazla  
Hiçbir yerde kesin bilgi bulamadım bir türlü, biri 3 ders biri 4 biri 6 diyor, bende sormak istedim. Lise 2'ye gidiyorum, kaç dersten kalırsam sınıfta kalırım.

Liseye giderken çok fazla dersten kalmıştım ancak Edebiyattan kalmadığınız sürece sorumlu geçiyordunuz ve sorun olmuyordu. Yeni sistemde değişen bir şey var mı bilmiyorum.

Hatırladıgım kadarıyla edebiyat matematik yani saati yüksek olan dersler önem sırasına göre değişiyor muhtemelen hem edebiyat hem matematikten kalsan gidicisindir ama mesela dinden kalsan etikeletmez bence

Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak.
Yeni sistem için bu şekilde açıklama yapıldı.

Bu açıklama da belirtilen sistem 9. sınıflardan itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

Daha detaylı yazayım:
Liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.

Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

Bu açıklama da belirtilen sistem 9. sınıflardan itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

Evet dediğiniz gibi detaya indiğimde orada da belirtmiş.

Kademeli olarak uygulanacagi icin bu durum sizi etkilemiyor sizi sadece yeni sinav yönetmelikleri falan etkiliyor yani özetle;
Sen 10.sinif oldugun icin istedigin kadar dersten kalabiliyorsun yani 7 dersten kaldigini varsay ama ortalaman 50 ustu geçersin.
Bu derslerin sorumlulugu olmayacak ama edebiyat dersi baraj dersi bunun sorumlulugu oluyor.
Corona zamani yonetmelik boyle idi ve bu yonetmelik şu anki 10,11 ve 12'lere hâla uygulaniyor diye biliyorum
Kademeli yazdigi da bunu belirtiyor. Simdiki 9'lardan basliyor 3 sene icinde zaten eskiye dair ogrenci kalmayacagi icin herkese uygulanmis oluyor.

Kisacasi sizin tek engeliniz ortalama, 50 ustu tutmaya calisin.

Ve en onemlisi bunu gidin okuldan bir. Hocaya veya mudur yardimcisina falan sorun onlar daha iyi aciklayacaktir.

Hiçbir yerde kesin bilgi bulamadım bir türlü, biri 3 ders biri 4 biri 6 diyor, bende sormak istedim. Lise 2'ye gidiyorum, kaç dersten kalırsam sınıfta kalırım.

Ben de uyumadım bu gece, kimya ve biyolojiden kaldım fizikte ucundan geçtim o yüzden matematik çalıştım bütün gece.

Hayır 3 dersten kalırsanız sınıf tekrarı yapıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…