10. sınıfta kalan öğrenci ne yapmalı?

kaaanbugra85

Decapat
Daha fazla  
10.sınıfım dönemin başında bir sürü haksız yere disiplin ve aile baskısı gördüm. Bir sürü sağlık sorunum var ve abimin 3 aydır hastanede olması annemin de yanımda olmaması okuldan iyice beni koparttı 80 beklediğim sınavdan 47 almamla 4 zayıfım oldu. Babam çok baskıcı biri ne diyeceğim bilmiyorum. Bir umut hocayla konuşacağım hayatım bitti gibi hissediyorum babamın gözünde de biteceğim psikolojim çok kötü, ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Babana eninde sonunda söyleyeceksin ya da kendi öğrenecek ki bu daha kötü. Bence babanla düzgünce konuş. Düzgün bahane değil ama hocalar çok zorluyor filan dersin. İlk duyduğunda tepki verebilir ama hayatın sonu da değil. Bir daha okursun ve bu sefer geçersin. Eğer düşünüyorsan önemli olan üniversite sınavı. Ve bu sınavı da defalarca deniyorlar. Şu dönem senin için zorlayıcı geçebilir ama biraz dişini sıkarsan kendiliğinden akışına girecektir. Bu arada abine geçmiş olsun.

10.sınıfım dönemin başında bir sürü haksız yere disiplin ve aile baskısı gördüm. Bir sürü sağlık sorunum var ve abimin 3 aydır hastanede olması annemin de yanımda olmaması okuldan iyice beni koparttı 80 beklediğim sınavdan 47 almamla 4 zayıfım oldu. Babam çok baskıcı biri ne diyeceğim bilmiyorum. Bir umut hocayla konuşacağım hayatım bitti gibi hissediyorum babamın gözünde de biteceğim psikolojim çok kötü, ne yapmalıyım sizce?
hocana bunları anlat ve sözlüyle geçirmesini iste

Öncelikle zayıf aldığın derslerin hocasıyla sonrasında rehberlik hocan ve müdür yardımcısıyla konuşmanı öneririm. Eğer yeterince cevap alamıyorsan müdürlede konuşabilirsin. Genelde derslerle ilgili m.yardımcıları alakadar olur. Eskiden sorumluluk sınavları vardı, duruyorsa ve şartları sağlıyorsan onlara girip başarırsan sınıf geçebilirsin. Eskiden yaz başı ve sonu olarak iki kez yapılıyordu bildiğim kadarıyla.

Velev ki yinede tekrar ettin. Zorlanabilirsin ama hiçbir şey dünyanın sonu değil. Dünyada binlerce insanın ailesiz büyüdüğünü veya çok daha zorlu olaylarla başa çıktıklarını aklından çıkarma.

Hocam sözlülerinizin hepsi girildi mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı