ResistibLeSpY
Hectopat
Daha fazla
10. sınıftayım ve artık yavaştan alan seçmem gerekiyor. Fakat aklımda ne bir meslek ne de seçeceğim alan belli değil. Aslında alan seçiminden önce kafamda bir bölüm belirlemek daha mantıklı geliyor hukuk, mühendislik vb. çünkü örnek olarak asker olmak isteyen birisinin dil öğrenmeye ihtiyacı olmayacağı için başka önemli şeylere vakit ayırması daha mantıklı. Ben de o yüzden en azından seçeceğim bölümü kararlaştırıp ona göre önceliklerimi belirlemek istiyorum ama ilgimi çeken hiçbir yer yok. Belki tıp ve psikoloji gibi alanları eleyebilirim ama küçüklükten gelen bir meslek hayalim yok araştırdığım tüm mesleklere nötr bakıyorum. Yazılım gibi bazı meslekleri isteyen çok insan var o yüzden ileride iş bulmak zor olur mu bilemiyorum galiba çok nitelikli olmak gerekiyor. Kısacası mesleklerin gelecekleri hakkında da endişeliyim. İnternetteki kişilik testlerini yaptım ama ne seçtiysem tam beni açıklamıyor benimle alakalı 3 özellik doğru 2 özellik yanlış o yüzden o testlere de pek güvenmiyorum. Nasıl bir yol izlenmeli bilmiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: