Meslek seçimi nasıl olmalı?

Bilgisayar mühendisleri ne iş yaparlar hocam?

Bilgisayar mühendisliğinde 2 seçim hakkınız var hocam yazılım ve donanım olmak üzere her türlü ikisinden de belirli düzeyde bileceksiniz ama yazılım okursanız daha işin sistemsel kısmına hakim olursunuz donanım bilginizde yanında gelir donanım okursanız bilgisayarın her türlü parçaları vb. yapabilecek kadar bilgi sahibi olursunuz yazılım kısmının iş imkanları daha iyi ücretleri daha yüksek yazılım mühendisliğinin daha iyi versiyonu diyebiliriz tavsiyem ona yönelmeniz.

Vallahi herkesin dediği klasik cümleyi kurmayacağım:

Sevdiğin bölümü yap demeyeceğim.

Hangi bölüm fazla para kazandırıyorsa ona git. Ailemde kaptanlık okuyan birisi var. O da giderdi bilgisayar bölümüne ama hayatını rahatlatacağını bildiği için kaptan olmak istedi.

Hangi bölüm fazla kazandırıyorsa ona git. Seviyorum diye gidip az kazandıran bölümler sadece hayatını süründürür. Git fazla kazandıran ancak sevmediğin bir bölümü yaz, yatırım yap. 24'ünde mezunsan 10 yıl çalışır birikim yaparsın 34'ünde rahat rahat istifanı verir tazminatını alır çıkarsın.

Acı ama doğru ülkemiz için bu bir gerçek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biraz değişik ama yine de paylaşmak istedim.

Videoyu 10.dakikaya kadar dinledim bana güzel bilgiler kazandırdı teşekkür ederim.

Hocalarım bir soru daha soracağım Elektrik elektronik mühendisliği ile benim ilgi alanım arasında bir bağlantı var mı? Tavsiye eder misiniz?

Hocalarım bir soru daha soracağım Elektrik elektronik mühendisliği ile benim ilgi alanım arasında bir bağlantı var mı? Tavsiye eder misiniz?

Senin istediğin bölüm robotik gibi duruyor. Elektrik elektronik mühendisliği olabilir. Robotik teorik bir araştırma alanı ama PC parçaları ile ilgilendiğin için bunu demek istedim.

Senin istediğin bölüm robotik gibi duruyor. Elektrik elektronik mühendisliği olabilir. Robotik teorik bir araştırma alanı ama PC parçaları ile ilgilendiğin için bunu demek istedim.
Hocam şöyle diyeyim yazılıma fazla ilgim yok daha çok donanıma ilgim var. Yazılıma hep başlamak istedim ama birtürlü başlayamadım.

Son düzenleme:
Hocam şöyle diyeyim yazılıma fazla ilgim yok daha çok donanıma ilgim var. Yazılıma hep başlamak istedim ama bir türlü başlamak istemedim.
Dediğim gibi robotik alanı senin için iyi. Elektrik-elektronik mühendisliğinde yazılım dili öğretiyorlar diye biliyorum.

Hocam şöyle diyeyim yazılıma fazla ilgim yok daha çok donanıma ilgim var. Yazılıma hep başlamak istedim ama birtürlü başlamak istemedim.
O zaman bilgisayarcı yanında çalışmanı, mümkünse kendi dükkanını açmanı tavsiye ederim. Yazılıma ilgin yoksa bilgisayar mühendisliği mantıklı seçenek olmayacaktır senin için. Alternatif olarak bilgisayarci yanında is bulup açıktan 2 yıllık programcılık vs okuyabilirsiniz

Dediğim gibi robotik alanı senin için iyi. Elektrik-elektronik mühendisliğinde yazılım dili öğretiyorlar diye biliyorum.
Anladım. Bana ayırdığınız Vaktiniz ve ilginiz için teşekkür ederim.
Bilgisayar mühendisliğinde 2 seçim hakkınız var hocam yazılım ve donanım olmak üzere her türlü ikisinden de belirli düzeyde bileceksiniz ama yazılım okursanız daha işin sistemsel kısmına hakim olursunuz donanım bilginizde yanında gelir donanım okursanız bilgisayarın her türlü parçaları vb. yapabilecek kadar bilgi sahibi olursunuz yazılım kısmının iş imkanları daha iyi ücretleri daha yüksek yazılım mühendisliğinin daha iyi versiyonu diyebiliriz tavsiyem ona yönelmeniz
Vaktinizi ve ilginizi bana ayırdığınız için teşekkür ederim.

O zaman bilgisayarcı yanında çalışmanı, mümkünse kendi dükkanını açmanı tavsiye ederim. Yazılıma ilgin yoksa bilgisayar mühendisliği mantıklı seçenek olmayacaktır senin için. Alternatif olarak bilgisayarci yanında is bulup açıktan 2 yıllık programcılık vs okuyabilirsiniz
Hocam çalışma imkanım maalesef yok ama imkan bulabilirsem deneyeceğim. Elektrik elektronik müh. önerir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı