10. sınıfta okul değiştirilmeli mi?

hasan2436

Decapat
Ben iyi bir Anadolu lisesindeyim ve 10.sınıf öğrencisiyim. Bulunduğum ilçedeki bir nitelikli okulda okuyorum ama okulum şehir merkezinin dışında. Benim evime 10-12 km civarı bir uzaklığı var ve ben bu okula servisle gidiyorum, 150 TL gibi bir ücret ödüyorum. Ailem artık bunu benim yüzüme vuruyor ve artık bir yerden sonra bu benim cidden çok zoruma gidiyor. Bunu yüzüme vurmasının nedeni ise derslerimin kötü olması. Ben de düşündüm ve şehir içinde yine eğitimi, çevresi güzel olan bir okula geçmeye karar verdim ama sonuç olarak 2 senedir bulunduğum okuldayım arkadaşlarım, var sevdiğim öğretmenler çok sevdiğim arkadaşlarım var ve bu okulu bırakmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım ?

Derslerin kötüymüş. Daha iyi bir okula geçmen senin yararına olmayacak. Zaten nitelikli bir okulda okuyormuşsun. Tek yapman gereken derslerine çalışmak.
Eğer toplu taşıma mevcut ise tercih edebilirsin. Okul değiştirmek, sen derslerini çalışmadıkça bir değişiklik yaratmaz.

Ya okula gitmek için daha ucuz alternatifler arayacaksın ya da ders çalışacaksın.

Derslerini iyi tutmazsan yüzüne vururlar, orası normal. 10. sınıf bana göre kritik bir nokta ve bu durum içerisindeyken okul değiştirmek, onu bırakıp, başka bir yere geçmek vesaire dikkati dağıtır, belki de üzer. Üzdüğü gibi uzun süre boyunca da toparlamanı zor sağlar. Bence kesinlikle değiştirmemeli ve derslerine çalışmalısın.

Yapılacak şey basit. Ders çalışıp, ailenin senin için katlandığı masrafların boşa gitmediğini göstermen gerekiyor.

Ailene şunu anlatır mısın lütfen. Lise İlkokul değil. Abi benim ailemde yapıyordu kanıtladım oldu bitti ama bence çalış bende başlayacağım inşallah hocam. Hadi iyi günler hocam maşallah hocam.

İfadeler: acv
150TL çok çok iyiymiş. Ankara'da 12 km mesafede 420 lira veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…