10. sınıfta okul değiştirilmeli mi?

Bunun farkındayım ama belli bir yerden sonra insanın zoruna gidiyor.
Okul değiştirirsen zararlı çıkacaksın, ders çalışmazsan canın sıkılmaya devam edecek. İyisi mi kendine bir rutin tutturup günde 2-2.5 saat ders çalış. Okulda dersi anlamasan, kitaptan çalışıp anlamasan bile YouTube'da sayısız miktarda konu anlatımı ve soru çözüm videoları var. Başarılamayacak iş değil. Sadece biraz çabayla hem moralin düzelecek ve özgüvenin yükselecek hem de ailenle arandaki bu sorun düzelecek bence. Başarılar :)

Bunun farkındayım ama belli bir yerden sonra insanın zoruna gidiyor.

Şu an aşağı yukarı birçok insanın ailesi öyle. Çok daha kötülerini yaşadım ve yaşayanlar var, bundan emin olabilirsin. Mesela işsiz insanların aile ilişkilerini düşünmeye çalış. Onun çok daha zoruna gidiyordur, değil mi? Ha ailelerin "çocuklarının iyiliği" için bu yönteme başvurmaları doğru mu? Değil. Birisi çocuğunun geleceğini kuracağım derken bozabilir. Diğeri çocuğunun iyiliğini düşünür ama psikolojik durumunu düşünmeden hareket eder. Sonuç olarak iş akıl almaz noktalara bile gider. Bu, kazanmaya çalışırken kaybetmektir. Bana göre ebeveynlerimizin yaptığı en büyük hata bu tavrı takınmalarıdır. Umarım bir zaman sonra aynı hataya düşmem.

Her neyse sonuç itibariyle bugün ailen ders çalışman için parayı başına kakıyorsa, sen bunu yapmayıp, elindeki iyi bir okulu, iyi bir fırsatı yanlış değerlendirirsen ilerleyen zamanlarda insanlar belki de senin yediğin iki lokmayı sayacak, başına kakacak. O zaman ne yapacaksın? Yüzün yere düşecek. "Ben şu yüzden haklıyım." diyebilecek misin? Üstelik şu an biraz daha küçüksün. 20 yaşında aynı durum ile karşılaştığını düşün. Bu hale düşmek ister misin? İstemezsin. O zaman kurtulmana bakacaksın. Maalesef hayat acı. Bir noktadan sonra birilerine karşı ( ki bunlar en yakınlarımız bile olabilir ) fazlalık olduğumuzu düşünebiliyoruz, yahut onlar bu şekilde hissetmemizi sağlıyorlar. Demem o ki: herkes yalnız ve hayat hep tozpembe değil. Dolaysıyla hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamak lazım. Fakat senin şu an bunu, yani zoruna gitmesi mevzusunu dert etmen yerine ders çalışman lazım.

Öyle her okul da güzel ve eğitimi iyi olmaz. Şu anki okulun için şanslıymışsın. Karar senin fakat yağmurdan kaçarken doluya tutunabilirsin. Yani sorunlar hep olacak. İşi daha kötü bir hale getirmemek lazım.

Ders çalışmayan birisiysen ilk günden 5 saat çalışmanı önermem. Yavaş bir şekilde başlayıp, alıştıkça adım adım ilerleme kaydedersin. Onun harici en başta yapacağın şey, nereden başlayacağını bilmek ve çalışmak için kaynaklarını belirlemektir. Ne yapacağını bilmeden harekete geçersen ya sıkılırsın, ya da işin içinden çıkamadığını düşünüp, ders çalışmayı terk edersin. Dolaysıyla önce kaynaklarını hazırlayıp, sonra çalışmalısın. Ders çalışırken en önemli şey ise mola vermektir. İstersen burada nasıl ders çalışacağına dair konular da açabilirsin. Biz sana yardımcı oluruz ve belki de bazı durumlar düzene oturur. Bir an önce başlamak lazım. Dediğim gibi karar senin, dostum. Sadece bir okuldan, arkadaşlardan ve öğretmenlerden ayrılmanın çok zor olacağını belirtmek isterim. Umarım haddimi aşmamışımdır, sevgiler.

Açıkcası ben kendi adıma konuşuyorum ortalamamdan memnunmuyum hayır bir sayısalcı olarak nitelendirilen biriyim ama kimyayı bir türlü yapamıyordum oturdum ders falan değil oyun oynadım biraz kötü çekmiştim sınav haftasında kimya harici tüm derslerim iyi sayılır ve tek demek istediğim ailen sana vurduğunda biraz burkukluk oluyor gidip kendini olup olmadık yere sıkmak yerine rahatla her gün film izle
Ben biraz kafası rahat bir öğrenciyim evet doğru ama dersi derste odun gibi dinlerim okunmayan yazımı okumaktansa hocanın dediğini ezberlerim o an öyle yapabilirsen yap

Dosya Ekleri

• CBE34983-255E-43A2-B09F-87A2482032F6.jpeg
    CBE34983-255E-43A2-B09F-87A2482032F6.jpeg
    574,4 KB · Görüntüleme: 70
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı