Çözüldü 10. sınıfta olmayan dersten sorumlu gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Halaxsi

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Grove Street
Daha fazla  
10. sınıftan 11. sınıfa geçtim aynı zamanda nakil yaptım başka okula. Az önce e okuldan ne olur ne olmaz sorumluluk bilgilerine bakayım derken 10. sınıf "Seçmeli bilişim teknolojileri ve yazılım" dersinde sorumlu olduğumu gördüm. İşin ilginç yanı tüm sene boyunca böyle bir ders yoktu bile bizim sınıfta. Bildiğiniz olmayan dersten sorumlu gözüküyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmediğim için yardımınıza başvurmak istedim.

Çözüm
Merhaba. Farklı lise türünden nakil aldırdıysanız mümkün bu. Farklı lise türünden meslek lisesine geçiş yapmışsınız. Nakil yaptırırken farklı lise türüne geçiş yaparsanız, geçtiğiniz lise türünde alt sınıflardan alınması zorunlu dersler varsa onu sorumlu ders olarak alıyorsunuz ve sınavına giriyorsunuz. Sorumlu dersler sekmesinde karşınızda gözüküyor. Siz o dersi görmediğiniz için karşınıza çıktı. Her ne kadar okul idaresiyle konuşsanız da onların yapabilecek bir şeyi yok. Onun yerine ilgili dersin öğretmeninden inisiyatif tanımasını isteyebilirsiniz.
Yeni gittiğiniz okulda 10. sınıfta öyle bir ders varsa ondan dolayı olabilir okul idaresiyle görüşmeniz daha iyi olur.
Yeni okulumda öyle bir ders var mı bilmiyorum. Bir de bu sorunu danışmam için eski okulumun mu yoksa yeni okulumun mu idaresine gitmem gerekiyor?

Merhaba. Farklı lise türünden nakil aldırdıysanız mümkün bu. Farklı lise türünden meslek lisesine geçiş yapmışsınız. Nakil yaptırırken farklı lise türüne geçiş yaparsanız, geçtiğiniz lise türünde alt sınıflardan alınması zorunlu dersler varsa onu sorumlu ders olarak alıyorsunuz ve sınavına giriyorsunuz. Sorumlu dersler sekmesinde karşınızda gözüküyor. Siz o dersi görmediğiniz için karşınıza çıktı. Her ne kadar okul idaresiyle konuşsanız da onların yapabilecek bir şeyi yok. Onun yerine ilgili dersin öğretmeninden inisiyatif tanımasını isteyebilirsiniz.

Çözüm
Ben meslek lisesine geçmedim ki. Anadolu imam hatipten yine başka bir anadolu imam hatipe nakil aldırdım. Tek fark yeni okul bir proje okulu. Bu fark ediyor mu?

@Halaxsi, evet fark eder. Demek ki proje okulunda alınması zorunlu dersler varmış, onlar o yüzden karşına çıkmış. Yoksa çıkmazdı. Konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı