Çözüldü 10. sınıfta toplam 5 dersten kalarak sınıf geçilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Staland

Centipat
Merhaba, 10. sınıfım. İlk dönem 2 dersten kaldım. İkinci dönemde ise o 2 dersle birlikte toplam 5 dersten kaldım. Sınıfı geçiyor muyum?

Merhaba, 10. sınıfım. İlk dönem 2 dersten kaldım. İkinci dönemde ise o 2 dersle birlikte toplam 5 dersten kaldım. Sınıfı geçiyor muyum?

9-10 sınıfların müfredatı maximum 3 derse kadar destekliyor yani 4 dersten kalınca otomatik olarak sınıf tekrarına düşersiniz.

Kalmış olarak belirttiğin derslerin 1. dönem ve 2. dönem notlarını yazar mısın? 2. dönem ders notu 70 veya üzeri olursa o dersten direkt geçmiş sayılıyorsun. Bir de iki dönemin ders notu ortalaması 50 veya üzeri olması gerek geçmen için. Dönem dönem bakıyorsun galiba dersi geçip geçmemeye.

Ona baktım da maalesef hiçbiri öyle değil; neyse sağlık olsun, bir daha deneyeceğim.

Bu yıl ilk defa yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre, 9'uncu sınıflarda 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler, artık sınıf tekrarı yapacak.

2023-2024'te 9'uncu sınıflar için hayata geçirilen sistem, bu yıl için 9 ve 10'ları ve seneye de 9, 10, 11'leri kapsayacak. Her sınıf için bu hale gelecek 2 sene içinde

10. sınıflar için kapsadığı yazmıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…