10. sınıftan 11 geçerken ne yapmalı?

391969

Kilopat
Makaleler
1
10. sınıftan 11. sınıfa geçen EA öğrencisiyim. 9 ve 10. sınıfta ortalama bir öğrenciydim. 9. sınıf ortalamam 92; 10. sınıf ortalamam 89 oldu. Kalan 59 günde şu konuları bitireceğim:
  • TYT Türkçe
  • Analitik Geometri
  • Fonksiyonlar
  • Üçgenler
  • TYT Matematik
Sizce yeterli olur mu? Burada gereksiz veya eksik konu var mı? 11. sınıf konularının olmasının sebebi derse azıcık hazırlıklı gidip dönem içinde rahatlamak.

10. sınıftan 11. sınıfa geçen EA öğrencisiyim. 9 ve 10. sınıfta ortalama bir öğrenciydim. 9. sınıf ortalamam 92; 10. sınıf ortalamam 89 oldu. Kalan 59 günde şu konuları bitireceğim:
  • TYT Türkçe
  • Analitik Geometri
  • Fonksiyonlar
  • Üçgenler
  • TYT Matematik
Sizce yeterli olur mu? Burada gereksiz veya eksik konu var mı? 11. sınıf konularının olmasının sebebi derse azıcık hazırlıklı gidip dönem içinde rahatlamak.
@333365

Bu denli hevesli olman çok hoş. Üniversite.2.sınıf öğrencisi olarak sana verebileceğim tavsiyeler:
1-)sayısal isen;
Kesinlikle fizik kimya biyoloji kısmını bir an önce hallet. Kendiminde hala yaptığım hata her şeyi kesinlikle yazmadan kısa ve öz bir not defterin olsun ya da küçük defter. Konu anlatımlı kitabın var ise oradan yok ise internetten öncelikle yazılı kaynaklardan kendince notlarını al daha sonra istersen hemen ardından istersen daha sonra mutlaka o konu hakkında YouTube'dan bir hoca dinle ve gerekli görürsen notlarına eklemeler yap böylece o konu hakkında eksiğin kalmaz. Belirli periyotlar ile de göz atma imkanın olur. Deneme sınavların düşük gelebilir ya da uzun süre artmayabilir bu da problem değil hepsi sana bağlı. Matemetik için konu eksikleri olabilir sorun değil onları da video ile halledebilirsin ayrıca bot tutmak sana kalmış ama gerek yok. Bu ders için tut kısmında bir an önce başta problem ve geometri soruları çözmeni tavsiye ederim. Artı olarak TYT konularında dahil ama ağırlığın bu 2 konu olsu. Türkçe için keza yine paragraf kitabı edinmen ne kadsr çabuk ise o kadar iyi olur rüştü hocam kesinlikle tavsiyemdir hatta ilk kitabın onun paragraf kitabı olabilir. Pişman olmazsın. Sosyal kısmı ise ben şahsen hiç çalışmadım hep de 15 20 net arası gelirdi. Bu konuda çok bir fikrim yok. Aklında kalan soru varsa seve seve yanıtlarım başka soruda olabilir iyi çalışmalar diliyorum.

2-)Eşit ağırlık isen ayt mat dışında severekte yapıyorsan ayt kısmında hiç bir şey zorlamaz.Sadece matematiğe odaklan ve bol soru tipi gör.Tyt kısmı için ise sayısala göre daha rahat çalışma imkanın olur.Yine elinde geldiğince hızlı ve baştan savma yapmadan bitir notlarını önce yazdığım gibi alarak verimi artırmış olursun.Daha sonrası senim ne kadsr çok soru gördüğüne,isteğine ve tekrar sıklığını bakar.

Son düzenleme:
Türkçe için keza yine paragraf kitabı edinmen ne kadsr çabuk ise o kadar iyi olur rüştü hocam kesinlikle tavsiyemdir
Rüştü Hoca pek tercihim değil.

Yine elinde geldiğince hızlı ve baştan savma yapmadan bitir notlarını önce yazdığım gibi alarak verimi artırmış olursun.
Sözel derslerde not alıyorum. Sayısalda hazır notları kullanıyorum.
Aklında kalan soru varsa seve seve yanıtlarım başka soruda olabilir iyi çalışmalar diliyorum.
Teşekkür ederim.

Rüştü hoca benim de tavsiyem değildir, 2020 sınavı için birçok taktik verdi. Birçok öğrenci güvendi, şıklara koymazlar dediği şey için ayrı soru yaptılar :D Türkçe için Kadir Gümüş'e bakılabilir, işinde bir numaradır ve paragraf soruları falan da taktikle de olacak iş değil. Okuduğunu anlamak önemli.

• TYT Türkçe
  • Analitik Geometri
  • Fonksiyonlar
  • Üçgenler
  • TYT Matematik

Buradaki konuları da 59 günde bitirebileceğini sanmıyorum da gene de uğraş tabii ki. Bitirebilirsen ne güzel de bitireceğinde de ne kadar verimli olacağı tartışılır.

Matematikte ilk 12 konu, sebebi de 11. sınıfa geçmişsin. AYT Matematiği yapabilmek için ilk 12 konuyu bilmek gerekiyor. Temel kavramlar, üslü, köklü, denklemler, problemler vs.

• TYT Türkçe.
  • Analitik geometri.
  • Fonksiyonlar
  • Üçgenler
  • TYT matematik.

Biyoloji, fizik ve kimyaya da bak. Hele biyoloji canlıların sınıflandırılması konusu çok ezber bir konu. TYT fizikte enerji konusu vardı, oradaki grafikler zorlayabilir. Onlara da çalışmanı öneririm. Biyoloji canlıların sınıflandırılması dışında kolay. Kimya da aynı şekil biraz ezber gerekiyor sadece. Kimyanın işlem kısımları çok zor değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı