10. Sınıftan Üniversite Sınavı Kaygısı

• Konuyu başlatan ozr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.911

ozr

Kilopat
Şu an 10. sınıfa geçtim ve geçen seneden beri olan üniversite sınavı kaygısı var. Hedefim ve gitmek istediğim üniversite belli fakat oyunlardan başımı kaldıramıyorum geçen sene OBP 84 gelmişti. Ders çalışmak çok eğlenceli geliyor fakat başlama isteği olmuyor. Şimdiden sınav gününden önceki gece heyecanı oluyor. Önerileriniz var mı? İyi yerlere gelenler nasıl çalıştı bilgiler verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bende 10. sınıf olsam :D.
Şu an heyecan yapmana gerek yok, belki sana bunu hissettiren şey kendini yetersiz hissetmen, başaramayacağın korkusudur.
"Başlamak bitirmenin yarısıdır" lafının ne kadar muhteşem olduğunu anlatan bir durum.
İyi yerlere gelenlerin bazıları "hayvan gibi" çalıştı. Bazıları normal çalıştı. Bu sana bağlı. Plan, program çerçevesinde düzenli çalışırsan sorun olmaz. Daha 3 sene var önünde.
3 sene düzenli çalışırsan çok iyi bir yer kazanırsın. Bak çok demiyorum, düzenli diyorum.

Bol şans.

Çok çalışmana gerek yok. Konuları anladım diyecek kadar çalışsan yeterli olur. (Haftada 2-3 saat falan eder bu genelde) Ama konu biriktirmeden yap bunu. Sonrasinda geri kalan tüm zamanını oyun oynayabilirsin.

Keşke bende 10. sınıf olsam :D.
Şu an heyecan yapmana gerek yok, belki sana bunu hissettiren şey kendini yetersiz hissetmen, başaramayacağın korkusudur.
"Başlamak bitirmenin yarısıdır" lafının ne kadar muhteşem olduğunu anlatan bir durum.
İyi yerlere gelenlerin bazıları "hayvan gibi" çalıştı. Bazıları normal çalıştı. Bu sana bağlı. Plan, program çerçevesinde düzenli çalışırsan sorun olmaz. Daha 3 sene var önünde.

Bol şans.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

Hocam elbette şimdiden düşünceler oluşuyor insanda ama kendinizi kasmanın manası yok çünkü Allah ömür verirse elbet sınava gireceksiniz. Benimle ilgilenen bir hoca 10. sınıf yaz tatilinde son olarak iyice dinlen demişti. 11. sınıfla beraber TYT'yi de götürürsünüz, yazın bitirip AYT odaklanırsınız 12. sınıfta. İdeal bir çalışma budur bence.
İyi yerlere gelenler nasıl çalıştı bilgiler verirseniz sevinirim.
Hocam sizin için iyi bir yerden kastın ne olduğuna bağlı. :D Kimisi baraj geçse sevinir kimisi 200K'ya girse...

Hocam elbette şimdiden düşünceler oluşuyor insanda ama kendinizi kasmanın manası yok çünkü Allah ömür verirse elbet sınava gireceksiniz. Benimle ilgilenen bir hoca 10. sınıf yaz tatilinde son olarak iyice dinlen demişti. 11. sınıfla beraber TYT'yi de götürürsünüz, yazın bitirip AYT odaklanırsınız 12. sınıfta. İdeal bir çalışma budur bence.

Hocam sizin için iyi bir yerden kastın ne olduğuna bağlı. :D Kimisi baraj geçse sevinir kimisi 200K'ya girse...
Hocam ben anadolu lisesinde okuyorum ve meslek lisesinden ODTU kazananlar var mesela onlar nasıl çalıştı.Barajı geçmek çokta bir marifet değil diye biliyorum şu anlık bilgimle :)

@ozr benim için de barajı geçmek marifet değil ama bunda zorlananlar var saygı duymak lazım. Dediğim gibi herkes için hedef farklı. ODTÜ felan dediğinize göre size göre başarı 50K'ya, 10K'ya felan girmek galiba.

Hocam herkesin çalışma sistemi farklı, meslek lisesinden kazanan birisi gerçekten çok gayret etmiştir tabii ki takdir edilecek bir şey. Sizin temeliniz iyiyse siz ortalama bir çalışmayla iyi bir yere girebilirsiniz. Değişir yani.

@ozr benim için de barajı geçmek marifet değil ama bunda zorlananlar var saygı duymak lazım. Dediğim gibi herkes için hedef farklı. ODTÜ felan dediğinize göre size göre başarı 50K'ya, 10K'ya felan girmek galiba.

Hocam herkesin çalışma sistemi farklı, meslek lisesinden kazanan birisi gerçekten çok gayret etmiştir tabii ki takdir edilecek bir şey. Sizin temeliniz iyiyse siz ortalama bir çalışmayla iyi bir yere girebilirsiniz. Değişir yani.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam.Piri Reis Üniversitesi Veya İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makine Mühendisliği gibi bir hedefim var cevaplarınız sayesinde küçükte olsa yardımınız dokundu :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı