10 Yıllık Bilgisayar Yülseltilir mi?

Dr.Midas

Decapat
Merhabalar arkadaşlar. İşi bilenlere bir sorunumu danışmak istiyorum. Takribi 10 yaşında bir masaüstü bilgisayarım var. Oyun için kullanmadığımdan Ultra performans gibi bir beklentim de yok. Topladığım yıl, diğer birçok bilgisayarlardan oldukça iyi olarak toplamıştım ancak, o da zamanın cilvesine yenik düştü.
Bilgisayarın özellikleri şöyle;
Screenshot 2019-11-15 22.36.42.jpg

Malum yeni bilgisayarlar uçuk fiyatlarda. Hele gider de i7 falan bakmaya kalkarsak. Aklıma şöyle bir şey geldi. N11'de falan satılan 4+4= 8 GB 800 MHz RAM alsam, bir de SSD alsam, bu bilgisayar için uygun olanını bulabilir miyim? Buldum ve taktım, beni bir süre daha götürecek hıza çıkarır mı? 4 GB RAM çok az geliyor artık. Chrome'da 5 6 sekme açınca bile 2 GB RAM kullanıyor, yanında birkaç program daha açarsam bilgisayar ne yapacağını şaşırıyor.
Tavsiyeleriniz benim için çok değerli, teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung 860 gibi modelleri tercih etmeni tavsiye ederim; %20 pahalıdır ancak gerek performans gerekse kalite anlamında çok daha memnun eder seni. İleride toplayacağın sistemde de kullanmaya devam edersin.

300 TL lik bir bütçeyi bu şekilde kullanacağınıza, toplanabilecek en ucuz APU sistemi toplamak mantıklı bir hareket olmaz mı. Yani bu dediğiminde 1000-2000 gibi bir fiyatı olacaksa da daha mı iyi olur sanki?

Letgo'dan ddr 3 sistem bulabilirim size.
Bendekiler zaten 2x2gb ram.Bunları çıkarıp onları takarsam yine 4gb olacak?
Zahmet olmasın, Gönderirseniz sevinirim.
Mesajlar çok karıştı anlamadım. Birine 'cavapla' diyorum, başka mesaja gidiyor.
Pardon, 90 değil, 183 tl imiş 8gb ram. Şu olur değil mi? Hynix 4gb Ddr2 800 Mhz Amd Masaüstü Bilgisayar Ram (2 Adet) - n11.com

SSD olarak da şu: Hi-level Ultra Hlv-ssd30ult/120g 120 Gb Sata Ssd - n11.com
Bu ikisi bu donanıma uyar değil mi?
Bendekiler zaten 2x2gb ram.Bunları çıkarıp onları takarsam yine 4gb olacak?
300 TL lik bir bütçeyi bu şekilde kullanacağınıza, toplanabilecek en ucuz APU sistemi toplamak mantıklı bir hareket olmaz mı. Yani bu dediğiminde 1000-2000 gibi bir fiyatı olacaksa da daha mı iyi olur sanki?
Cehaletimi mazur görün, apu ne bilmiyorum.

AMD Ryzen 3 2200G işlemci APU dur, yani dahili bir ekran kartına sahiptir. Sisteme ayrıca ekran kartı almanıza gerek olmaksızın kullanılabilir. Tabiki anakart bellek vs gibi donanımlarda buna göre yapılandırılmalı. Anlayacağınız bu işlemciyi çalıştıracak yeni bir sistemden bahsediyorum.

Dostum bu sistemi elden çıkarıp üstüne para ekleyip DDR3 veya DDR4 sisteme geçmeni öneririm ancak bütçeni tam olarak belirtmemişsin. İşlemcin aşırı berbat değil ancak elden çıkarıp X6 serisi Phenom II ye geçersen biraz üstüne ekleyip faydasını görürsün diye düşünüyorum. 2 tane de 2GB 800Mhz DDR2 ram eklersen 4 kanal RAM olur ve onun da gündelik işler için faydasını görürsün. 256GB SSD alırsan HDD ye nazaran daha seri bir sistemin olur. Ekran kartını da satıp yerine maksimum R7 360-R7 260-HD 6950-GTX 470-GTX 560 ve dengi kartlar kullanabilirsin. Böyle bir güncellemenin gündelik ve ufak çaplı oyunlar için yeterli geleceğini düşünüyorum.

İnternette gezinirken felç olmaması için o halde ram yatırımı gerçekleştirin ve son olarak bilgisayarın kendi içerisinde yavaşlığını ortadan kaldırmak için ise SSD işinizi bi hayli görüp istediğiniz sonucu verecektir oyun dahi oynatır basit oyunları yüksek-orta ayarlarda oynanabilir lol cs:go gibi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı