10 Yıllık Dolar Grafiği ve Tahminler

Makaleler
8
Daha fazla  
10 yılda Türk Lirası nereye gelmiş, ve nereye gidecek?
Benim tahminimce dolar, 2-3 yıl sürece artacak ve 8-9TL'yi görecek. Ama 3 yıl sonra da bir o kadar hızlı şekilde düşüş yaşayacak.
Sizce durum ne olur?
394751

Doların yavaş yavaş artıp, düşmeyeceğini düşünüyorum. Türkiye'nin 5 yıl vadeli Credit Default Swap (CDS) primi haftanın ilk işlem gününde 500 baz puanın üzerini gördü.

Şayet dediğiniz gibi olsaydı bu durum sadece $'ı etkilerdi ama $ yanında €'da yükseliyorsa ₺ değer kaybediyordur. Hiç ona buna bahane bulmaya gerek yok daha bundan 10 sene önce pahalılıktan ülkemize gelmeyen Bulgarlar şimdi Edirne de cirit atıyorsa Bulgar levasının bile ₺ karşısında değer kazanması sebebiyledir.

Ben ekonomist falan değilim, bir tek tablodan nasıl bir sonuç çıkıyor ki üç sene sonra TL hızla değer kazanacak anlamadım. Açıklarsan sevinirim.
Benimki de tahmin sayılır :D
Savunma sanayideki gelişmelerin çoğu 2020 yılının sonuna doğru bitiyor.
ABD'nin çok güçlü 2 rakibi hızla daha da büyüyor. (Çin-Rusya)
Marmara ve Akdeniz bölgesindeki rezerv arama çalışmaları.

Ama eğer ülke bu yönetimle ve bu istikrarla giderse, TL'nin değer kazanması söz konusu değil.

En doğru adımlar tam da şu an atılsa bile ülke ekonomisinin grafiksel olarak normal seyrine dönmesini sağlayacak istikamet en erken 5-6 yıl sürer. Bu 5-6 yıl içinde sürekli teşvikler ile üretimi artırıp tüketimi azaltacak şeyler gerekiyor. Örneğin Türk markası otomobil üretimi. Kendi kaynaklarımızla ürettiğimiz ve dışarı satabileceğimiz her şey. Tekstil, tarım, hayvancılık. Fakat şu an tam tersini yapıyoruz. Soğanı bile Mısır'dan alıyoruz. E ne oluyor. Ülkeden döviz çıkıyor. Döviz seviyesi düşük olan her ülke gibi kurlarımız artıyor ve paramız değersizleşiyor.

Gel gelelim tam da şu an en doğru adımların atılmayacağını bildiğim için benim şahsım adına ülke için pek de umudum yok. En azından bu hanedanlık baştan inene kadar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı