100.000 TL bütçe ile AMD R9 7950x3D uyumlu sistem önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
100.000 TL
Yahu siz takmışsınız asıl, biz oyun için bir şey önermiyoruz, Nvidia işinizi daha iyi görecek. VRAM'e niye o kadar takılıyorsunuz aradaki fark zaten 2-3 GB bir şey, Nvidia VRAM'leri daha optimize. Sizin işinizi görecek olan şey CUDA çekirdekleri, shader gibi şeyler. Belli ki çok biliyorsunuz, konu açmayacaksınız o zaman, takmışsınız 256 bit ile vrame, bizde biliyoruz onları belli ki sizden daha iyi biliyoruz hatta, 3d v-cache olayını da belli ki bilmiyorsunuz verimlilik verimlilik diye tutturmuşsunuz. 7950X iş için daha iyidir, 7950x3d alıp neden daha fazla ödeyip daha az performans alasınız? 7950x3d adı üstünde 3d v-cache bulundurur, bu direkt olarak ''OYUN PERFORMANSI''nı etkiler, ne demiştiniz bu sistem ''OYUN ÜSTÜNE KURULMUYOR'' o durumda 7950X alın aradaki 50W fark çok koyuyorsa undervolt atın. Bakın sinirlenmemeye çalıştıkça oyun üzerine kurulmayacak sistem diyorsunuz, madem bu kadar biliyorsunuz bekliyorum konuşun, bana öğretin. Yemin ediyorum okurken sinir krizi geçirdim şurada.

Dostum firmanın sloganını buraya yazman reklamdan başka bişey değildir ve diyorumki yapacağı iş için 16 vram 12 den daha iyi benim için 256 bit 192 bitten daha iyidir ayn fiyata ama daha çok işime yaracak ürünü seçtim ve artık vazgeçtim sisteme gpu takmayacağım sistemi gpu olmadan kullanacağım ona ayırdıgım bütçeyi diğer parçaların bir tık üstüne çıkabilmek için kullanmaya çalışacağım.

Cuda
Cuda çekirdeği sorun çıkarır benim yapacağım işte ve gpu dan vazgeçtim hocam gpusuz sistem dizmek istiyorum.

O 3d cache sayesinde deepleraning te modeller daha hızlı boxtan açılıyor ben burada teknik detaya girmek istemiyorum uzun uzun daha öncede yazdım işlemci sabittir alınan performansı çalıştığı iş bakımından mimarisi ve teknolojisi bakımından eşsizdir.

İş için seçtiğiniz işlemciye bir baktınız mı? AMD'nin resmi sitesinde ne yazıyor. Üreten firma kabak gibi oyun işlemcisi diye yazmış oraya.
7800xt için üreticinin sitesine bakalım ne yazıyor.
16 GB Bellek ile 4K'ya geçiş yapabilen, en üst düzey 1440p kart, en önemli şeyleri sunmak için yeni nesil teknolojilerle donatılmıştır: ultra hızlı, ultra akıcı oyun ve yayın.

İş için seçtiğiniz işlemciye bir baktınız mı? AMD'nin resmi sitesinde ne yazıyor.
Hocam bu iş modeli herhangi bir iş modeli değildir dediğim gibi bir çok test yapıldı en başarılı işlemci bu işlemcidir bundan vazgeçilmeyecektir konuda da yazdığım gibi SABİTTİR işlemci.
Ayrıca GPU iptal edildi gpu alınmayacak GPU olmadan bir sistem toplayacağım.

Son düzenleme:
Biz niye burada kendimizi yırtıyoruz ki?
Tamam dostum bize ilk atmış olduğun sistemi alabilirsin güle güle kullan, oyunlarda 2K oynayıp yüksek FPS alacağına eminim, ekran kartını biraz yükseltsen daha iyi olurdu çünkü işlemcin çok güçlü bir oyun işlemcisi, tabii amaç oyun ise 7800x3d'de bakılabilirdi, iş falan olsaydı amaç genelde 7950x ile Nvidia bir GPU önerilirdi. Oyunlarda S.A.M açmayı unutmayınız.

Hocam bu iş modeli herhangi bir iş modeli değildir dediğim gibi bir çok test yapıldı en başarılı işlemci bu işlemcidir bundan vazgeçilmeyecektir konuda da yazdığım gibi SABİTTİR işlemci.
Deep learning için adam 7950x önermiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne güzel demişsiniz oyunlarda sam açmayı unutmayın.

Dostum benim çalıştırdıgım modem ve kullandıgım yazılımlarda en basarılı işlemci oldugundan bu sabittir diyorum neden anlamak istemiyorsun her modelin deep learningi farklıdır esasen her machine learning sistemlerde farklıdır kendi kullacagım işte eşsizdir diyorum neden hala diretiyorsunuz testler yaptık diyorum bakın konunun basından beri?

Hala oyun diyorsunuz vallahi bravo.. Oyun oynanmayacak bu bilgisayarda işin aslı GPU dan vazgeçtim hatta böylece 24k daha parçaları yükseltebilirim neden anlamak istemiyorsunuz ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…